Bol za stradalim detetom najteža, kazne neprimerene: Stručnjaci uz roditelje za izmenu Zakona o saobraćaju

Roditelji su naveli 12 zahteva za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja i Krivičnog zakonika

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Marina
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • gregec

    22. februar 2023 | 09:32

    Pre par godina sam sa suprugom bio u banji Djula u Madjarskoj. Jedne zgode se sećam, a ista govori o saobracajnoj kulturi jednog naroda. Naime, jedno veče smo prosetali do centra grada i usput razgledali izloge. Supruga se zadržala kod jednog, a ja nastavio trotoarom i stadoh na metar, dva od pešačkog prelaza. Istog momenta dva vozača su se zaustavila ispred prelaza pokazujuci mi da mogu da predjem. Odmahnuo sam rukom objasnnavajuci da ne zelim da predjem pesackj prelaz i ostao da razmisljam o tome kako to nikad u Srbiji nisam doživeo, niti ću.

  • Istina

    22. februar 2023 | 09:21

    Ma i giljotinu uvedite...pa da guramo kola... Neg, a da roditelji malo sednu sa decom i nauce ih kako da se ponasaju u saobracaju?! Da ne izlecu na pesacki kao muve bez glava? Da ne vozaju bicikle bez ruku? Il jedno pored drugog. Da ne staju na sred pesackog testirajuci vozace? Da ne prelaze na crveno i van pesackog? Deca,a i mnogi odrasli, se ponasaju kao da mozga u zivotu nisu videli i onda svi drugi krivi kad izginu.

  • Goran SWE

    22. februar 2023 | 08:48

    Onaj ko pregazi nekog preko pesackog prelaza i jos ne ukaze pomoc pregazenom nego pobegne mora da dobije duplu kaznu. U bilo kom slucaju moraju postojati i novcane kazne odstete familiji koja je ostala bez svog clana. 15 posto neto plate 10 godina ili da se zamrzne eventualna imovina za prodaju od koje se uzima vrednost 15 posto za odstetu. Ako ne poseduje ili je prepisao svoju imovinu na tudje ime da se to ponisti. Plasice se i tek kako onda ti bahati vozaci nebitno da li su u treznom, pijanom ili drogiranom stanju. Za vreme tih 10 godina da mu se oduzme pasos iili ne dozvoli da ide van svoje drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA