≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozači, oprez: Ova 2 propisa saobraćajci kontrolišu u narednih 7 dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vezivanje pojasa jedan je od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja

  • 6

Saobraćajna policija će od 6. do 12. marta pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima, povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije „Mreža saobraćajne policije Evrope“.

S obzirom na to da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji, sprovođenje ove akcije je od izuzetnog značaja.

"Vezivanje pojasa jedan je od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja“, kaže se u saopštenju MUP-a, i dodaje da je u toku prošle godine zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

U toku prošle godine, svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Odnosno, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

U toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe.

Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Video: U patroli sa presretačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glas severa

    6. mart 2023 | 09:07

    A ako ste vezani i bezbedno prevozite decu,sledi brojanje ziherica u prvoj pomoći jer kad ste već zaustavljeni daj da se nešto i naplati.

  • Toni

    6. mart 2023 | 10:16

    Naterajte prvo estradu da poštuje zakon i saobraćaj pa posle krenite na narod.

  • Мали Радојица

    6. mart 2023 | 09:39

    Који појас то је задња рупа,најкритичнији су брза вожња и пијанство појас колико је добар толико је и лош!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA