Vreme čitanja: oko 2 min.

Mališani iz Bačke Palanke napravili posebne poklone za 8. mart: Vredne ruke i mašta stvaraju unikate

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko to vremenski uslovi dozvole, predmeti će biti izloženi u centru grada

  • 1
deca pakuju poklone, pokloni Foto: Shutterstock

Članovi Udruženja Opštinsko Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Bačka Palanka, predstavili su proteklog vikenda svoje radove, nastale na druženjima i kreativnim radionicama koje održavaju dva puta sedmično, u prostorijama Mesne zajednice "Dunav" u Bačkoj Palanci, piše Dnevnik.

Ovoga puta, u pitanju su bili prigodni, unikati pokloni za 8. mart, koji su se mogli pazariti na štandu u centru grada, te su se mnogi Palanačani odlučili da baš tim gestom obraduju njima drage dame. Ukoliko vremenske prilike dozvole, štand sa ukrašenim kutijicama za nakit, korpicama, magnetima i tacnama, rađenim dekupaž tehnikom biće postavljen i na sam Dan žena, za sve one koji tada budu želeli da kupe poklon.

Kako su rekli roditelji, deca su svaki predmet pravila sa puno truda i ljubavi. Radionice koje se ponedeljkom i četvrtkom održavaju u prostorijama MZ "Dunav" mnogo znače svim članovima, koji se nadaju da će uskoro početi i radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta Mesne zajednice "Bratstvo", kako bi konačno dobili lep i funkcionalan Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Podsetimo, Udruženje "MNRO Bačka Palanka" prošle godine je podnelo narodnu inicijativu za izgradnju Dnevnog boravka, koju je potpisalo preko 7.000 građana. Kako su tada istakli, cilj inicijative je bio da se ljudi upoznaju sa njihovim problemom i zahtevom za izgradnju Dnevnog boravka, na čiji nedostatak su ukazivali tokom dve decenije. Kada objekat MZ "Bratstvo", u Ulici 20. oktobra 64 bude rekonstruisan i prilagođen nameni, i taj problem će biti rešen. To je precizirano Urbanističkim projekatom Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju koji je lokalna samouprava usvojila. Njime su zadovoljni i u Udruženju.

Roditelji napominju da će to mnogo značiti i njima i deci, jer veliki broj njih, nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja nisu sposobni za rad, te ostaju kod kuće sa roditeljima koji se brinu o njima. U Dnevnom boravku, deca bi imala priliku da kvalitetno provode vreme sa drugarima, socijalizuju se i edukuju, uz stručno osoblje, u prostoru koji je prilagođen njihovim potrebama.

Roditelji iz Udruženja "MNRO Bačka Palanka" dodaju da se u međuvremenu trude da sami, što kvalitetnije i lepše organizuju druženja i okupljanja članova. Tako su u prethodnom periodu, između ostalog, organizovali novogodišnju proslavu, posetili Muzej iluzija i kafić "Zvuci srca" u Beogradu i uživali u baletskoj predstavi u Srpskom narodnom pozorištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПСОХОПАТА

    6. mart 2023 | 17:24

    Временски услови ће дозволити биће облака и сунца температура до 13степени суво време цео дан

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA