≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećate li se slučaja sa slike levo: Koliko je vremena proteklo od pisanja Telegrafa do kraja muci s banderama?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drvene bandere postavljene sedamdesetih godina prošlog veka

  • 0
Selo Vrnčani, bandere Foto: Telegraf

Krajem decembra prošle godine u selu Vrnčani kod Gornjeg Milanovca na jednom imanju bila su postavljena dva reda bandera - drvene i betonske. Na ove prve - trule i postavljene sedamdesetih godina prošlog veka - bili su prikačeni kablovi. Betonske su stajale pored kako bi na njih kablovi bili prebačeni.

U času u kom smo o tome pisali, betonski stubovi tu su stajali već dve godine.

Meštani su probali da reše problem još ranije - 2015. Betonski stubovi stigli su u zalog, ali u zimu 2022. kada pod težinom snega dotrajale drvene bandere prete da padnu, ostave bez struje pet domaćinstava ili povrede nekog, problem i dalje nije bio rešen.

Iz nadležne Elektrodistribucije Čačak tad su nam kazali da im je situacija na terenu poznata, te da će kablovi biti prebačeni do aprila 2023.

Međutim, meštani Vrnčana ovoga puta nisu morali da čekaju. Već sredinom janura, posle praznika, ekipa je izašla na teren i posao je obavljen.

Pored izraza zadovoljstva zbog rešenja problema, od meštana smo čuli i jednu anegdotu. Iznenadnim (dragim) gostima u sve opustelijem kraju posluženo je osveženje. Svi do jednog radnika prihvatili su vodu, nijedan nije uzeo ni čašicu domaće šljivovice.

Video: Čupao bendere iz zemlje, obarao drveće po ulici: Olujni vetar napravio haos u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA