≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ova izmena stupi na snagu, za 6 meseci imaćemo vidljive rezultate: Vujanić o meri za bezbednost saobraćaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stariji sugrađani oduvek su bili najugroženija kategorija u saobraćaju, rekao je on

  • 8
Zabranski put ka Obrenovcu, saobraćajna policija Foto: Google Maps, Tanjug/MUP RS

Predsednik komiteta za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić, rekao je danas za Tanjug, je zamišljeno da svim potezima u saobraćaju rukovodi jedno telo, a to je telo za bezbednost saobraćaja na nivou Srbije.

- Ako telo počne da radi, u narednih šest meseci možemo da očekujemo vidljive rezultate, po brojkama, po statistici, koje će biti javno objavljivane kao i uvek - rekao je Vujanić. Stariji sugrađani oduvek su bili najugroženija kategorija u saobraćaju, i to je uslovljeno time jer ne čuju i ne vide dobro, refleksi su im oslabljeni -dodao je Vujanić.

Vujanić je istakao i važnost lekarskih pregleda, i rekao da bi ljudi preko 65 godina trebalo pojačano da vode brigu o svom zdravlju, bar što se tiče saobraćaja.

On je zaključio da je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća nepažnja, a ne velika brzina i alkohol kao što se navodi u statistikama, to su okolnosti pod kojima se dešavaju nezgode, a osnovni uzrok je nepažnja, pogrešna procena, greška u sporazumevanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. mart 2023 | 20:12

    О чему господин прича!? Испада да су старији возачи највећа опасност!? Не!! Највећа су опасност разни Лазићи , разни татини синови са бесним машинама, афресивни кретени који не поштују саобраћајне прописе... и да би се ова ствар уредила , неће помоћи агенције , одбори и остале безначајне организације , већ правилан рад полиције и кажњавања од стране судства! Десетак година затвора је довољна само једна пресуда и процентуално се несреће, вожња под дејством алкохола, дрога и разних лекова, драстично смањују гарантовано! Да је тако , вести о Лазићу не би биле у медијима сваког божјег дана!

  • miki035

    17. mart 2023 | 20:07

    pa gospodine Vujaniću najviše nesreća izazivaju mladi vozači do 40 godina i pijani vozači, stari najviše vode računa i najmanje izazivaju prekršaje i udese.

  • Zika

    17. mart 2023 | 20:54

    Ajde malo da se vi sklonite Vujanic i ostala bratija iz agencije nista niste pokazali. Da probaju neki drugi pa opet ako nista ne urade smena ovako velike plate zastupate svojim agencijama i donosite zakone kako vama odgovara. Penzija .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA