Vreme čitanja: oko 2 min.

Proleće donosi pljuskove i grmljavinu, i vreme u skladu sa kalendarom: Stiže i zahlađenje za nekoliko dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toplo će biti sve do subote

  • 1
Đorđe Đurić, vremenska prognoza proleće Foto: Shutterstock, Telegraf

Nakon čestih promena vremena i ogromnih temperaturnih oscilacija, narednih dana očekuje nas vreme u skladu sa kalendarom.

Prvi dan vikenda protekao je u znaku sunčanog vremena. Ujutro je u većini predela bilo mraza, uz temperature od -6 do 0°C, na Kopaoniku do -9°C, a samo je Beograd bio u "plusu". Tokom dana bilo je umereno toplo, uz temperature do 15 stepeni, u Loznici do 17. Duvala je košava umerenog intenziteta.

Drugog dana vikenda biće sunčano i još toplije, uz prave prolećne temperature. Ipak, ujutro se u južnim, centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima i dalje očekuje mraz, uz temperature od -5 do 0°C, na severu Srbije, u košavskom području i u Beogradu do 5°C. Tokom dana maksimalna temperatura biće od 17 do 21°C, u Beogradu do 19.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, ujutro i pre podne u košavskom području pojačan, na jugu Banata i u Podunavlju jak.

Posle podne i uveče na severu i na zapadu Srbije i u Beogradu se očekuje naoblačenje.

U ponedeljak će u većem delu Srbije biti promenljivo oblačno i malo hladnije.

Vetar u skretanju na severozapadni.

Krajem dana u severozapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se kiša, a ponegde će biti pljuskova sa grmljavinom.

Jutro će biti znatno toplije i bez mraza, a maksimalna temperatura u većini predela biće oko 15 stepeni.

U utorak će u Vojvodini biti pretežno sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, u južnim i centralnim predelima sa kišom i pljuskovima.

Vetar pojačan, severozapadni, a maksimalna temperatura biće od 15 do 19 stepeni, u Beogradu do 17.

U četvrtak i petak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo, uz južni i jugozapadni vetar i uz priliv vrelo tople vazdušne mase sa jugozapada, odnosno sa Mediterana.

Maksimalna temperatura biće od 20 do 25 stepeni.

Toplo će biti sve do subote. Prema trenutnim prognozama, oko 26-27. marta očekuje zahlađenje i pad temperature vazuha za pet do sedam stepeni.

Da li će biti padavina zavisi od formiranja ciklona u centralnom Mediteranu i Jadranu, a za sada je još uvek rano precizno prognozirati.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za naredni period u Srbiji od 10 do 15 stepeni, vidimo da će one do pred kraj marta biti uglavnom za oko pet stepeni više od proseka, u četvrtak i petak i više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA