≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Škola "Ruđer Bošković" okupila pet zemalja u Beogradu, a povod je sjajan: "Ove godine smo mi domaćini"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj projekat ističe važnost sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života

  • 1
Škola Ruđer Bošković Foto: Nikola Tomić

Zdrav i srećan đak trebalo bi da bude prioritet u svim školama. Važniji i od samih ocena.

Tom parolom vodi se privatna internacionalna škola "Ruđer Bošković" u Beogradu i na svom primeru dokazuje da je ovo istovremeno i recept za uspeh. Na pravi put izvode generacije i generacije učenika. Njihova krilatica je "zdravlje i sport", te nastoje da svojim učenicima obezbede isto.

Uspešno poslovanje, dugo već 20 godina, iznedrilo je velike talente, ali i stvorilo internacionalne kontakte. 

Ove godine su domaćin velikog projekta Erazmus pod sloganom "Mens Sana in Corpore Sano, Young Helthy Students", a veliku proslavu i nastavak veoma uspešne saradanje upriličili su članovi Paraolimpijskog komiteta, predsednik Opštine Čukarica, direktor Republičkog zavoda za sport, kao i predstavnici ambasada Italije, Španije, Bugarske i Turske.

Partneri škole "Ruđer Bošković" sa Erazmus projekta, a to su škole iz Španije, Italije, Bugarske i dve škole iz Turske, boraviće u Beogradu od 20. do 24. marta 2023. godine. 

Ovaj projekat ističe važnost sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Na današnjoj manifestaciji, predstavile su se sve škole iz države koje učestvuju u projektu. Predstavljanje je izgledalo tako što je na samom početku amabasador te zemlje pozdravio prisutne, zatim su uz video zapise svojih država puštane i himne.

Budući da je škola "Ruđer Bošković" ovogodišnji domaćin, predstavili su se učenici naše škole kroz muziku, moderni ples ali i tradicionalne igre, što je izazvalo ovacije u sali koja je do poslednjeg mesta bila popunjena. 

Profesorka španskog jezika Marina Milovanović dočarala nam je važnost ovog projekta, kao i ponos što je upravo ova beogradska škola domaćin u velikom projektu.

- Naša škola je još 2019. godine dobila poziv za učešće u ovoj značajnoj razmeni koja je podrazumevala povezivanje pet škola iz Turske, Italije, Bugarske i Srbije, sa idejom sport i zdrav život. Cilj je da naši učenici upoznaju razne kulture, međusobno se povezuju i druže. Do sada smo bili gosti u Italiji, Španiji, dva puta u Turskoj i sada smo mi domaćini a u maju je planirano putovanje u Bugarsku. Škola "Ruđer Bošković" je registrovana u okviru ovih projekata, kako osnovna škola tako i gimnazija, tako da ćemo imati još razmena, kao i mogućnost da našim učenicima priuštimo neka nova iskustva - kaže nam koordinatorka i nastavnica Marina i dodaje:

- Naša deca super uče, odlično im ide i ove godine imamo i osmake i dobili smo učenicu koja se plasirala na Republičko takmičenje - kaže nam nastavnica Marina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    20. mart 2023 | 14:46

    Lepo, a drugove iz skola Rudjer Boskovic iz susednih republika niste zvali. To je zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA