Vreme čitanja: oko 2 min.

"Osećao sam se kao Giga Moravac": Hrvatski carinici izvukli Dragomira i njegovog druga, štrčali im među ženama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pitali su nas gde smo se zaputili, a tada smo rekli gde i svi ostali jer je putujemo preko agencije

  • 21
Dragomir Vujić, Giga Moravac, hrvatska policija

Foto: Privatna arhiva, Mup.gov.hr, Printskrin: RTS

Jedno pravilo koje važi za svako putovanje jeste da ćemo imati sećanja koja se ne zaboravljaju. Upravo takvo sećanje će imati i momci iz Obrenovca, koji su se autobusom uputili za Trst, a onda im je na Hrvatskoj granici rečeno da napuste vozilo i izdvoje se iz mase. A sve to jer se, kako su im carinici rekli, "nisu uklapali među putnike autobusa" ili, tačnije - odskakali su od izgleda sredovečne dame koja ide tragom jeftine kafe poput Živadinke iz poznate serije "Bolji Život".

Dragomir Vujić (32) iz Obrenovca za Telegraf.rs otkriva detalje turbulentnog putovanja sa društvom, koje sigurno neće nikada zaboraviti. 

- Od prvog sada više nema "granice" između Hrvatske, Slovenije i Italije, odnosno sada Hrvati sve pretresaju, "češljaju" autobuse i automobile i privode sve koji su im sumnjivi. Prešli smo našu granicu i došli na Hrvatsku. Kada je trebalo rampa da se podigne i da prođemo, jer smo pokazali pasoše, policajci su nam rekli da se izdvojimo iz mase. Odveli su nas u neku sobu neku gde su nas ispitivali gde i zbog čega idemo, tražili su nam da sve pokažemo, što smo odmah i uradili. Tada su videli u pasošima da putujemo često, pa su i to komentarisali. Tu je bila masa ljudi i bilo je jako neprijatno - počinje Vujić za Telegraf.rs.

"Šta će ti toliko stvari? Daj mi dezodorans"

- Pitali su nas gde smo se zaputili, a tada smo rekli "gde i svi ostali jer putujemo preko agencije". Uzeli su nam dezodorans, i počeli da prskaju. Mislili su da nešto u njemu krijemo, a onda su nas pitali zbog čega će nam toliko stvari, jer idemo na jedan dan. Rekli su da moramo da se presvučemo, jer ne možemo da budemo ceo dan u jednoj majici. Onda je drugar rekao kako mu treba da bi se slikao, na šta mu je carinik odgovorio da tako i izgleda, i tu smo se smejali nas dvojica - prepričava nam Dragomir.

Giga Moravac vs Dragomir Vujić

- Malo su nas držali, ja sam se smejao i rekli su nam da smo dobri momci i da ne znaju kako ćemo da se vratimo u autobus od blama. Onda smo se vratili kao dva kriminalca i tada nas je žena koja je vodič pitala zbog čega su nas zadržali. Rekli smo ono što su oni nama, da se ne uklapamo, a potom mi je ona objasnila da to često rade. Sve u svemu, ovo putovanje nikada nećemo zaboraviti, osećao sam se poput Guge Moravca koji švercuje zlato i bunde, a zapravo ništa nisam švercovao, već išao na izlet. I da, kupio sam samo 250 grama kafe - kroz smeh završava svoju priču Dragomir iz Obrenovca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VGS

    20. mart 2023 | 22:00

    Ti koji si pisao ovo si blesav...To se desava svakog dana a prica ti je suplja i glupa.

  • Sasa

    20. mart 2023 | 22:28

    Naravno da mu je bilo sumnjivo...zamisli Dragomir iz Obrenovca ide u Trst.

  • Naj

    20. mart 2023 | 20:55

    Auuuu... kakva prica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA