Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve oči uprte u bilbord u centru Zaječara: Niko ne zaboravlja mladog policajca stradalog na dužnosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Te noći i jutra napadač je iz vatrenog oružja u Ulici 7. septembra ubio komšinicu, a zatim i policajca Ivana koji je pokušao da interveniše.

  • 1
Policajac Ivan Đurđevac Foto: Printskrin/Instagram/MUP

Danas se navršava tužnih godinu dana kako je nastradao policijski službenik Ivan Đurđevac iz Zaječara, a tim povodom na Trgu oslobođenja u tom gradu postavljen je bilbord kao uspomena i sećanje na dragog kolegu.

Ivan je nastradao u krvavom obračunu koji je 28. marta u noć i sledećeg dana u ranim jutarnjim časovima potpuno paralisao Zaječar. Te noći i jutra napadač je iz vatrenog oružja u Ulici 7. septembra ubio komšinicu, a zatim i policajca Ivana koji je pokušao da interveniše.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Službenici Policijske uprave u Zaječaru, kolege nastradalog Ivana, govorili su o njemu da je uvek bio pozitivnog stava, nasmejan, hrabar, predodređen za policijski posao.

Nedugo nakon tragičnog događaja, zlatnu medalju za hrabrost primio je njegov otac Božidar. Upravo je on bio njegov uzor. Zato je Ivanova želja odmalena bila da bude policajac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA