≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova osnovna škola prva u Kragujevcu zabranila mobilne telefone

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 13

Osnovna škola "Dragiša Mihailović" u Stanovu prva je u Kragujevcu zabranila korišćenje mobilnih telefona učenicima, ali i nastavnicima. Rekao je direktor te škole, Dalibor Tvrdišić i naglasio da je to zapravo jedna vrsta prevencije digitanog nasilja, jer je zabranjeno fotografisanje i snimanje, a dozvoljeni su na odmoru samo pozivi i slanje poruka, prenosi Info KG.

U Osnovnoj školi “Dragiša Mihailović” u Stanovu gotovo mesec dana zabranjena je upotreba mobilnih telefona tokom nastave. Po preporuci Ministarstva prosvete, ta škola je usvojila protokol sa kojim su se složili Savet roditelja i nastavnici.

- Đaci su u obavezi da isključe mobilni telefon kada počne čas i odlože u na posebna mesta predviđena za to. U jednoj učionici smo postavili platno sa džepovima u koji se odlažu telefoni, a plan je da uskoro tako bude u svakoj učionici. Ukoliko je za nastavu potrebna neka aplikacija, to nastavnik odluči i mobilni se koristi u jednom delu časa - kaže direktor OŠ "Dragiša Mihailović", Dalibor Tvrdišić.

Napominje da je oganičena upotreba mobilnih telefona i tokom odmora.

- Učenici u toku velikog i malog odmora mobilni telefon mogu da koriste isključivo za slanje poruka i pozive. Slikanje i snimanje u toku trajanja nastave ili odmara je strogo zabranjeno - kaže Tvrdišić.

Međutim, prema njegovim rečima, ograničena upotreba mobilnih telefona, ne odnosi se samo na učenike, nego i na nastavnike i sve one koji dolaze u školu, pa i roditelje.

- Ova zabrana upotrebe mobilnih telefona predstavlja prevenciju digitalnog nasilja u školi, jer u školi ograničava učenike da fotografišu jedni druge i objavljuju to na društvenim mežama - rekao je Tvrdišić.

Naglašava da je taj protokol o zabrani mobilnih telefona u Osnovnoj školi “Dragiša Mihailović” u Stanovu predstavio direktorima ostalih kragujevačkih škola i nada se da će slediti njihov primer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    30. mart 2023 | 17:43

    Daj Bože, dok ima nade, da bude svuda ovako. Čak i u srednjim, tamo posebno.

  • Stevan

    30. mart 2023 | 17:53

    Bravo, bravo, bravo. Svaka čast, ovim putem treba da krenu sve škole, osnovne i srednje.

  • Bgd

    30. mart 2023 | 17:38

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA