≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Olivera već 15 godina vozi sportski avion, a sve je počelo iz hobija: Taj osećaj slobode u vazduhu je neopisiv

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je sjajno, ja letim iz ljubavi, sportski sam pilot

  • 3
Avijatičarski bal Foto: Mileta Mirčetić

Sloboda koja se doživi prilikom letenja avionom, neretko je neobjašnjiva. U toj slobodi i adrenalinu, godinama uživa i Olivera Knežević koja je iz, kako kaže, iz hobija počela da se bavi avijacijom.

Za Telegraf. rs Olivera otkriva kako je uplovila u ovo za nju, zadovoljstvo.

- Ovo je sjajno, ja letim iz ljubavi, sportski sam pilot. Radim to jer volim i to je jedan poseban osećaj koji samo u vazduhu možete da osetite - priča nam Olivera.

Ona leti 15 godina a ljubav prema tome je još veća nego na samom početku.

"Letenje nije posao, nego ljubav"

- Meni to nije posao, meni je to hobi. Letim već nekih 15 godina, letim na malim sportskim avionima nad našim, što bismo mi rekli, livadama odakle ne može ništa ružno da se vidi, već samo ono lepo - priča nam Olivera kroz osmeh.

Avijatičarski bal Foto: Mileta Mirčetić

-Otišla sam u Divce na aerodrom, i tamo sam imala taj prvi informativni let. Jedan instruktor me je provozao malim avionom, i tada sam osetila tu ljubav. Krenula sam na obuku, sa mišlju koliko izdržim, međutim to je neprekidna ljubav i adrenalin koji vuče - kaže nam.

Okolina, u početku nije reagovala najsjajnije, ali se sve promenilo.

- Bili je raznih komentara, od svaka ti čast, do "ova nije normalna", ali je sve došlo na svoje, moju ljubav prema letenju shvatili su svi, kaže ona.

Navodi da je mnogo lepih trenutaka, ali jedan nikada neće zaboraviti.

- Nikada neću zaboraviti taj prvi let, koliko god da vas radi adrenalin, nekako se osećate slobodno. Znate kako, došla sam na aerodrom i videla tako mali avion. Do tada sam putovala samo običnim avionima, sve su to momenti koje nikada neću zaboraviti. Tada se dogodio taj prvi let, i nikada neću zaboraviti taj osećaj i tu ljubav, ali i koliko je lep naš grad - priseća se Olgica svojih početaka pre 15 godina.

Što se tiče planova za budućnost, Olivera ističe da samo želi da nastavi da uživa i da nema nikakvih ambicija, jer ono što je želela, sebi je i ispunila.

Video: Otvoren konkurs za buduće pilote Helikopterske jedinice MUP-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA