≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sneg na ovoj srpskoj planini pada duže od šest sati, smetovi dostigli visinu i do pola metra

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sve je ponovo potpuno obelelo, pa ujutru opet moramo lopatu u ruke i krenuti u čišćenje snega"

  • 2

Da ništa nije gotovo i da je zima ponovo stisla svoje zube na zapadu Srbije, najbolje pokazuju i poslednje vremenske prilike zabaležene na Goliji. Tokom večernjih sati kiša je prešla u jaku snežnu mećavu, koja traje već duže vreme. Imajući u vidu da se nije otopio sneg koji je pao pre nekoliko dana, visina novog belog pokrivača dostići će visinu na pojedinim mestima i preko pola metra.

- Sipa kao iz rukava duže od šest sati, kao da je januar. Sve je ponovo potpuno obelelo, pa ujutru opet moramo lopatu u ruke i krenuti u čišćenje snega. Kad zime nije bilo kad joj je vreme, evo šta nas stiže usred proleća. Nije ovo za nas nikakav veliki šok, navikli smo na surove planinske uslove, kaže za RINU Milun sa Golije.

Golija Foto: RINA

Usled ponovnih jakih snežnih padavina put preko Golije ka Novom Pazaru ne proporučuje se vozačima za saobraćaj. Visoki nameti za samo par trenutaka mogu u potpunosti da zaveju tu deonicu.

- Sezona čišćenja snega definitivno još uvek nije gotova. Imajući u vidu nove padavine, već u ranim jutarnjim časovima na Goliju će biti poslata teška mehanizacija za održavanje i čićenje puteva, kaže Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Dramatični snimak stiže sa srpske planine usred proleća: Putari se još bore sa visokim smetovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA