≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Slavila bi 7. rođendan da je tata nije zaklao": Deda Duško ne može da se pomiri sa bolnom istinom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Duško, koji je 2000. godine napisao i knjigu "Čudovišta su izašla iz bajki"

  • 0
Ubica Arpad Sabo, Žrtve Slavica i ćerka Nikolina Foto: Privatna arhiva, Printskrin: Facebook/Duško Đorić

Ne tako davne 2016. godine, Novi Sad i cela Srbija su zanemeli usled zločina koji je počinio Arpad Sabo (31) zet Duška i Ljiljane Đurđić, kada im je ubio ćerku Slavicu (24) i zaklao unuku Nikolinu, koja je u trenutku imala svega četiri meseca, zločin kakav Srbija ne pamti se dogodio u noći 14. na 15. avgust 2016. godine.

Ne prođe dan, a da Duško ne objavi na svom Fejsbuku neki status sećanja na ćerku i unuku. 

Emotivnim i bolnim rečima, Duško, koji je 2000. godine napisao i knjigu "Čudovišta su izašla iz bajki" posvećenu porodičnoj tragediji, obratio se svima preko Fejsbuka gde je izneo svu svoju tugu koja ne jenjava već sedam godina.

- A, bio bi joj 7. rođendan, i krenula bi u školu...Nekako polako stiže i sedma godina, rođendan koji možda slaviš negde na nebu, sa svojom majkom, i drugim anđelima. Tvoji baka i deda i dalje žive u beskrajnoj tuzi, neprestano misleći na vas. Mila naša Nina,...umesto da se radujemo tvom odrastanju, dečijim nestašlucima, živimo onako bez imalo nade u neke svetlije dane. Svesni uskraćene radosti, odustali smo od svega šta život čini, nadajući se da sve ovo neće dugo trajati, i da ćemo se možda i pronaći negde...tamo.Našoj miloj unuki, Nini...uskraćenoj za život od strane monstruma od svog oca.Žrtva nasilja u porodici, ubijena sa svojom majkom u Veterniku, Avgusta 2016Nikolina- Nina (12.04. 2016- 15. 08. 2016) Duško i Ljiljana Đurđić - napisao je deda.

Duško Đurić Printskrin/Facebook/Duško Đurić

"Zovem se Nikolina, i najmlađa sam žrtva"

- Zovem se Nikolina.Najmlađa sam žrtva nasilja u porodici. Rođena sam na današnji dan kao zdravo i srećno dete. U porodilištu sam pri rodjenju dobila ocenu 10. Niko nije bio srećniji od moje majke, sa kojom sam provela svaki tren svog kratkog života. Roditeljima moje majke bila sam vrhunac sreće njihovog života i ispunjenje svih želja, koje svaki čovek poželi. Sve to je uništio onaj koji me je i stvorio, moj otac! Trebao je da bude moj zaštitnik, onaj na koga ću se uvek osloniti u svom životu...da me podučava i sprema za život pored majke. Nije mi dozvolio da osetim radost života, odrastanje, prve zubiće, reči, korake. Da osetim čari igre i radosti, da učim slova, idem u školu...sve ono što je namenjeno svakome ko se rodi. Oduzeo mi je sve to kao i mojoj majci...sve snove i planove koje je imala za mene…budućnost. Mislila sam da me voli, gledajući ga mojim malim oćima, a u stvari nije. Niko ne treba da uništi ono što je stvorio. Nijedno dete to ne zaslužuje...deca su za to da se vole, paze, neguju kad su bolesna...a ne da ih sprečavaš da žive.Sada smo zajedno na nekom mirnijem mestu. Danas bih napunila 7 godina, duvala svećicu na torti, dobijala poklone I igrala se sa drugarima. Umesto toga, baba i deda će nam upaliti sveću na grobu I plakati gledajući naše slike.Ne dozvolite da se tako nešto ikad više dogodi!Posvećeno žrtvama ubistva, u Veterniku,mojoj ćerki i unuci...14-08.2016. Kao i svim ostalim žrtvama nasilja u porodici.Nikolina Sabo 12.04.2016-14.08.2016Slavica Sabo rođ.Đurđić 17.11.1992-14.08.2016 - napisao je deda Duško.

Podsetimo, prema navodima optužnice, Arpad Sabo je u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, u Veterniku, u Kninskoj ulici 39, sa umišljajem usmrtio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku. Posle monstruoznog čina on je sa ruke devojčice skinuo zlatnu narukvicu, koju je planirao da proda kako bi sebi nakon bekstva obezbedio hranu i alkohol.

Obducenti su otkrili više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu, najviše u predelu grudi i stomaka.

Arpad je svom rođenom detetu prvo šakom stisnuo teme glave i polomio joj kosti lobanje, a zatim joj prerezao grkljan, istim nožem kojim je prethodno iskasapio Slavicu. Nesrećnu ženu je najpre pokušao da ubije udarcima, nakon čega joj je kuhinjskim nožem, dužine sečiva oko 20 centimetara, zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu.

Arpad je godinu dana bio u braku sa suprugom i sve vreme je maltretirao i zlostavljao. Te večeri je bio pijan, nakon ubistva je pobegao sa lica mesta, a prijavio ga je stanodavac koji je zatekao jeziv prizor u stanu.

Uhapšen je u blizini Bačke Palanke.

Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Sabo bio uračunljiv prilikom izvršenja monstruoznog čina.

Presudu je primio hladnokrvno, ledenog i ukočenog izraza lica.

Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao, u kratkom obrazloženju je naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta bez trunke kajanja.

Na izricanju presude bili su prisutni i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurić koji su pozdravili odluku da on bude osuđen na maksimalnu kaznu.

- Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu - kazao je tada otac i deka žrtve Duško Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA