Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokloni za bebe rođene na Vaskrs u porodilištima na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od početka godine do danas u porodilištu u Pasjanu rođeno je 37, Gračanici 79 a u Kosovskoj Mitrovici 155 beba

  • 0
Bebe porodilište Foto: Shutterstock

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost", majkama beba rođenih na Uskrs na Kosovu i Metohiji darivala je novčane donacije i prigodne poklone u porodilištima u Pasjanu, Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Peta je godinu za redom kako "Srpska solidarnost" organizuje akciju "Vaskrslo Kosovo i Metohija", a članovi ove organizacije obišli su najpre porodilište u Pasjanu kod Gnjilana, javlja RTS.

U tom i porodilištima u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici uručene su novčane donacije i pokloni majkama 19 beba na Kosovu i Metohiji, rođenih u dane Uskrsa.

"Cilj ove akcije je da pomognemo naš srpski narod, na najradosniji praznik i ukažemo na to da je najveći prirodni priraštaj po glavi stanovnika u Srbiji na Kosovu i Metohiji", rekao je Branko Antić iz "Srpske solidarnosti".

Od početka godine do danas u porodilištu u Pasjanu rođeno je 37, Gračanici 79 a u Kosovskoj Mitrovici 155 beba.

Donatori u ovoj akciji bili su ljudi dobre volje, društveno odgovorne kompanije i članovi humanitarne organizacije, okupljeni pod motom: "Naše malo je nekome mnogo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA