≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vozaču na kućnu adresu stigne pismo od petka, na njega mora da odgovori: U suprotnom će biti kažnjen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela je međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije, koja će trajati do 23. aprila, akcenat je na prkeoračenju brzine

  • 42

Od ukupnog broja otktivenih prekršaja tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije, koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, 50 odsto se odnosi na prekoračenje brzine, što je 7.715 prekršaja.

"Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišnje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87”, rekao je danas Tanjugu Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Počela je međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije, koja će trajati do 23. aprila.

"Međunarodna akcija ROUDPOL trajaće do 23. aprila, a sprovodi se u 30 država Evrope. Akcenat je na kontroli glavnih indikatora bezbednosti saobraćaja, pre svega brzina, alkohol, psihoaktivne supstance i pojas”, rekao je Belencan.

Najavio je da će 21. aprila biti sproveden “speed maraton”, to znači da će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila.

"Vlasniku vozila će se na kućnu adresu dostaviti pismeno da se izjasni ko je upravljao vozilom u trenutku izmerene brzine", rekao je Belencan.

"Vlasnik je dužan da u roku od osam dana po prijemu dostavi pisani odgovor.

Ako to ne učini podneće se prijava za čl.330 Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde je predviđena kazna i do 120.000 dinara", rekao je Belencan.

(Telegraf.rs)

Video: Za praznike pojačana kontrola saobraćaja, posebno brzine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentatir

    18. april 2023 | 09:21

    Zasto kazna od 120.000 din? Ako nakon uredno dostavljenog poziva ne odgovori ko je vozio kaznite vlasnika vozila za prekrsaj koji je napravljen. Ovako se stice utisak da se narod pljacka

  • Zoki

    18. april 2023 | 09:03

    Doci ce i vama kraj ali bice paklen.Samo polako nicija nije gorela do zore.Ovu pljacku sto sprovodite, "ucite",kaznjavate i to kako sopstveno dete prevozim u kolima.A da zaboravio sam da vi vise volite moje dete nego Ja to je za njegovo dobro.

  • Aca

    18. april 2023 | 08:59

    To sve pada na sudu. Stigne ti kazna dok si na letovanju i sta? Ej,8 dana da odgovoris,kako da ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA