≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Most u Srbiji kao iz horor filmova: Potpuno se raspada, a preko njega prelaze kamioni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postavljen znak zabrane prolaska za teška vozila, ali vozači ne posustaju

  • 0

Da bi stigli do svog odredišta, teški kamioni svakodnevno prolaze preko mosta na ulazu u Medoševac, što brine meštane jer primećuju da most propada. Iako su se žalili nadležnima koji su postavili znak zabrane prolaska za teška vozila, to nije sprečilo vozače kamiona da i dalje tuda prolaze. Meštani tvrde da ih saobraćajna policija ne kažnjava, ali oni se ne oglašavaju.

Meštani Medoševca kažu da ih brine što svakodnevno kroz njihovo naselje prolaze kamioni sa oznakama teških vozila koji idu u Popovac u robno-distributivno centar privatne firme u blizini. Da bi tamo stigli, oni moraju da pređu i most preko Nišave u ulici Ivana Milutinovića, na samom ulazu u Medoševac. Kako kažu, most propada od kada je firma otvorena, pišu Južne vesti.

"Za ovih skoro godinu dana uspeli su uz odobrenje gradske vlasti da naruše statiku mosta, da unište ceo kolovoz do Popovca i da polome par ograda, zbog uskog kolovoza", ističe jedan Medoševčanin.

On se obraćao Gradu za pomoć, a Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove i Gradska uprava za organe grada i građanska stanja naložile su Direkciji za izgradnju Grada Niša da izvrši uviđaj, nakon čega su oni postavili saobraćajne znake za "zabranu saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi masu od 11 tona" sa obe strane mosta.

Prema rečima Medoševčana, vozači kamiona - šlepera i kipera sa kontejnerima, ne poštuju postavljenu signalizaciju.

"Što se tiče eksploatacije mosta na Nišavi na ulazu/izlazu iz naselja Medoševac,ništa se nije nabolje promenilo. I dalje svakodnevno šleperi sa kontejnerima težine oko 40 tona prelaze. Jedino se promenilo to što se meštani počinju "buditi" i pokazuju neku vrstu umerenog protesta na verbalan način - poneka psovka upućena vozačima", kaže meštanin.

Po daljim prijavama meštana inspekcija Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove je utvrdila da uprkos preduzetim merama iz svoje nadležnosti postoje oštećenja na mostu.

Inspekcija za puteve je dana 23. 06. 2022. godine izvršila uviđaj na licu mesta i vizuelnim pregledom je utvrdila da postoje oštećenja na mostu preko reke Nišave kod Medoševca - naveli su.

Meštani Medoševca se pitaju zašto i dalje prolaze teška vozila uprkos stavovima stručnih lica i propisa.

"Šta ćemo kada most eventualno padne, jer gradske vlasti se nisu baš pokazali stručnim u izgradnji i rekontrukciji bilo čega, a posebno mostova, poput mostova u Tvrđavi i Vrežini, osim da se ruši? Da li je ovo krivična odgovornost pojedinaca koji uništavaju infrastrukturu grada, kao da je njihova imovina", pitaju se meštani.

Direkcija je meštane obavestila da je uradila sve iz svoje nadležnosti i naglasila da je za dalje korake, odnosno kontrolu poštovanja saobraćajne signalizacije nadležna saobraćajna policija MUP-a.

Pošto meštani Medoševca tvrde da saobraćajna policija ne kontrolište i ne kažnjava vozače koji ne poštuju postavljene znake, novinari Južnih vesti poslali su pitanja policiji o navodima meštana, ali do objavljivanja teksta nema odgovora, navodi se na portalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA