Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelep prizor sa obale Vlasine: Ovo je razlog zašto su osnovci i srednjoškolci uzeli knjige u ruke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo druženje je bilo posebno i po tome što je organizovana nagradna igra

  • 0

Povodom Svetskog dana knjige Narodna biblioteka ,"Desanka Maksimović" u Vlasotincu organizovala je čitalački piknik, u saradnji sa OŠ "8. oktobar", Gimnazijom "Stevan Jakovljević" i Udruženjem "Mladi Vlasotinca". Na obali Vlasine su osnovci, gimnazijalci i omladinci čitali stihove poznatih pesnika, kao i odlomke iz omiljenih književnih dela, piše Jugmedia.

Ovo druženje je bilo posebno i po tome što je organizovana nagradna igra, u kojoj su pobednici nagrađeni sa deset knjiga u izdanju biblioteke i pet besplatnih onlajn kurseva engleskog jezika, koje je donirala Link group i ITAcademy.

- Čitalački matine, ili piknik, zakazali smo u 10 sati, a u goste smo pozvali gimnazijalce. Profesorke srpskog jezika i književnosti Suzana Pešić i Tanja Milić odmah su prihvatile naš poziv, a njima se pridružila i profesorka Ivana Stanković, iz Osnovne škole "8. oktobar", sa učenicima. Saznavši za našu ideju došla nam je i Emina Dostović, sa svojim prijateljima iz Udruženja "Mladi Vlasotinca". Došavši sa decom koja imaju posebne naklonosti prema knjizi i čitanju, one su bile saorganizatori prijatnog i pomalo neobičnog početka dana – sa knjigom u ruci, na travi pored reke - objašnjavaju iz biblioteke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA