≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sestra iz Narodnog fronta, koja je snimala gole žene u sali i objavljivala uživo, "nestala" sa mreža

Vreme čitanja: oko 2 min.

Medicinska sestra se prethodno oglasila i rekla da je snimak nastao slučajno

  • 28
Instrumentarka Narodni Front Foto: Nikola Anđić, Printskrin: Tiktok.com

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front", koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, nakon skandala ugasila je svoj TikTok nalog.

Prethodno se oglasila i tvrdila da je snimak iz sale nastao slučajno.

- U noćnom dežurstvu svi smo svesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku. Pre poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je poslednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gde se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povređena privatnost, pacijentkinjinoj porodici kao i široj javnosti. - napisala je instrumentarka.

Ona je rekla da se 14 godina bavi tim poslom i da joj je najiskrenije žao što je nastao uživo prenos.

- Moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti - navela je instrumentarka.

Podsetimo, ova sestra je, kada je otkriven snimak, suspendovana. Osim što je objavljivala instrumente koji se koriste u sali, ona je objavljivala i kako se daje anestezija, slike mama sa bebama, čak i momenat tek izvučene bebe, neokupane, nakon carskog reza.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić rekla je za Telegraf.rs da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se medicinska sestra suspenduje.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: Doktor vređao i psovao pacijentkinju u Vranju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    26. april 2023 | 20:04

    Sad je pravi trenutak da dobije momentali otkaz i naravno da joj se licenca oduzme kao primer da nikom tako nesto nepadne na pamet!naravno i vi trebali i sudski postupak da se pokrene tom betobrazluku i slobodi nema kraja!

  • jaojjj

    26. april 2023 | 19:43

    kao slucajno xaxaxax kakva tuzna prica... a ko ce progutati ovu pricu tacno? narod? ministarka? za 20dana vuk pojeo magarca i ona opet radi tu gde je i bila samo ce biti poznatija.... mozda udje i u rijaliti 😂😂😂

  • Jovana

    26. april 2023 | 19:14

    Da je imalo savesna i da ima etičku vrednost nebi se ni oglasila na drušvenim mrežama. Možda misli da je pametna kao medicinski radnik, ali narod nije glup. Naravno da je njena priča nije prošla pozitivno u narodu. Pa zato "draga velika moralna sestro ne ruši inteligenciju našu" 🙄. Slučajno tel. ponela u sali, i onda se slučajno upalila kamera🤦‍♀️🤔🙄 Kakva ironija!!! Da nije tužno bilo bi smešno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA