Vreme čitanja: oko 2 min.

Masovno trovanje pasa u dvorištu crkve: Kosovska policija rekla potresenom svešteniku da zamrzne leševe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac Stevo Mitrić poslao ćerku u manastir Draganac, jer joj je teško da gleda kako psi umiru

  • 1
Pas otrovan, pas zlostavljan

Foto: Shutterstock

Četiri psa otrovana su i uginula u dvorištu crkve, a jedan još daje znake života u dvorištu crkve Uspenja presvete Bogorodice u Novom Brdu, pišu "Politika" i "KiM" Radio.

Na video snimcima se pojavljuje radnik jedne firme, koji psima daje hranu. On je na vozilu "kvad" došao na crkveno imanje i na mestu gde se nalazi dečije igralište nahranio pse. Na imanju su navodno nađeni ostaci hrane koju je bacao.

Do sada su uginula četiri psa, a jednom su se borili za život.

Firma u kojoj je zaposlen snimljeni radnik nvodno je u vlasništvu Albanca i bavi se proizvodnjom organske hrane i jaja. Zemljište na kom se nalazi kupljeno je od Srba u proteklom periodu.

"Svi smo potreseni, ne mogu da smirim ni sebe, ni porodicu. Ćerku Milijanu, koja je bila posebno vezana za Miksija, odveo sam u Manastir Draganac. Ne može da gleda i podnese ovo", kaže za Radio "KiM" i "Politiku" sveštenik Stevo Mitrić.

"Miksi je mešanac belgijskog ovčara i vučijaka, a ostalo su mešanci o kojima se Milijana starala. Ne znam šta da radim. Sada pokušavamo da bar jednog da spasimo, dajemo mu jogurt", rekao je sveštenik.

Kosovska policija je izašla na lice mesta, izvršila uviđaj, pregledala snimke i nakon konsultacija sa nadređenim službenicima savetovala svešteniku da zamrzne pse, naruči privatnu obdukciju i toksikološku analizu.

Novo Brdo je opština sa srpskom većinom i stanovništvom koje živi u velikom siromaštvu, a od 1999. godine one je izloženo je čestim pljačkama, pretnjama i napadima. Mnogi Srbi žive od socijalne pomoći i uz veliku podršku Srpske pravoslavne crkve, koja u ovom kraju ima narodne kuhinje sa velikim brojem korisnika.

Kosovska policija: Jedna osoba ispitana, bez privođenja

Portparol Kosovske policije Ismet Hašani potvrdio je za Radio Kim da je slučaj trovanja pasa u crkvenom dvorištu u Novom Brdu zabeležen još u sredu, te da je policija bila na licu mesta i izvršila uviđaj. Takođe je kazao da je jedno lice ispitano, ali da nije zadržano u pritvoru.

"Jedan čovek je saslušan u vezi sa tim i istražni organi rade na tome da utvrde da li je istina da ih je on otrovao ili ne".

Na konstataciju novinara radija da postoje snimci koji potvrđuju da je jedno lice hranilo pse, Hašani kaže: "On je rekao da mu je namera bila samo da nahrani pse a ne i da ih otruje".

Kosovski mediji: Od 3. marta otrovano više od 100 pasa

U Kosovskoj Mitrovici od 3. marta traje neprekidno, gotovo svakodnevno trovanje životinja, većinom pasa. Prema podacima Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“, u ovom periodu stradalo je do sada, preko 100 pasa. KoSSev je o ovom problemu pisao u više navrata, a čitaoci portala javljaju da se najnoviji slučaj trovanja pasa, nakon Kosovske Mitrovice i Zvečana, dogodio i u Zubinom Potoku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valdo

    30. april 2023 | 06:23

    Pa sve njih (!) treba poslati na Južni pol i zamrznuti za sva vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA