Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog dana žalosti otkazane šetnje 9. maja u 27 gradova: "Duboko saosećamo sa porodicama žrtava"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U ovim danima duboke žalosti, Narodno patriotsko udruženje „Besmrtni puk Srbije“ koristi priliku da pozove na mobilizaciju i narodno jedinstvo u obračunu sa zlom", piše u saopštenju

  • 0
Niš počast žalost OŠ škola Vladislav Ribnikar Foto: Dragana Kocić

Zbog dana žalosti koji su proglašeni zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je maloletnik K.K. pucao i umsrtio osmoro đaka, Upravni odbor Narodnog patriotskog udruženja „Besmrtni puk Srbije“ odlučio je da otkaže manifestaciju „Šetnja Besmrtnog puka“ koja je za 9. maj planirana u 27 gradova naše zemlje.

- Duboko saosećajući sa porodicama žrtava stravičnih zločina počinjenih u Beogradu i Mladenovcu, Upravni odbor Narodnog patriotskog udruženja „Besmrtni puk Srbije“ odlučio je da otkaže manifestaciju „Šetnja Besmrtnog puka“ koja je za 9. maj planirana u 27 gradova naše zemlje - piše u saopštenju.

Naši aktivisti će tog dana simbolično položiti cveće na spomen-obeležja oslobodilačkih i odbrambenih ratova, a ovog puta će minutom ćutanja odati poštu i žrtvama masovnih ubistava.

U ovim danima duboke žalosti, Narodno patriotsko udruženje „Besmrtni puk Srbije“ koristi priliku da pozove na mobilizaciju i narodno jedinstvo u obračunu sa zlom. Pobeda nad nacističkom Nemačkom 9. maja 1945. godine bila je samo jedna etapa borbe čovečanstva protiv antiljudskih „vrednosti“. I danas smo svedoci da zlo nastoji da pokori ljudske umove, duše i srca.

- Uvereni smo da se Srbija tome može odupreti, pre svega upodobljavanjem pravnog i društvenog sistema sa našim tradicionalnim vrednostima koje su nas održale u vekovima ropstva i koje su nam dale snagu da pobedimo sve zavojevače - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA