≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danica Grujičić u Smederevu posetila ranjene u masovnoj pucnjavi u Mladenovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je izjavila, oni su van životne opasnosti i nada se da će uskoro biti pušteni na kućno lečenje.

  • 2
Projekat skrininga aneurizme trbušne aorte Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dečak i devojčica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dalje su u kritičnom stanju. Nastavnica i dečak koji su na lečenju u Urgentnom centru su dobro. Jedan dečak je danas otpušten iz bolnice, i kao i dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj nalazi se na kućnom lečenju. Svi povređeni u pucnjavi kod Mladenovca operisani su i zbrinuti. Dva teško povređena mladića operisana su u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović". U Urgentnom centru je devet ranjenih u tragediji u mladenovačkim selima. Povređeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti, prenosi RTS.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je nakon Beograda, posetila povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva koji su smešteni u Opštu bolnicu "Sveti Luka" u Smederevu.

Kako je izjavila, oni su van životne opasnosti i nada se da će uskoro biti pušteni na kućno lečenje.

- Ovog dečka 2008. godište sam bukvalno na nogama zatekla, već ide sam do toaleta, a ovaj drugi momak ima povredu potkolenice, urađena je spoljašnja fiksacija i on je potpuno dobro - rekla je ministarka.

Grujičićeva je dodala i da je povređenima ponuđena psihološka pomoć, ali i da su zbrinuti na pravi način, prema svim principima, te da se nada da će ih uskoro pustiti kući.

Ministarka zdravlja iskoristila je priliku i da pohvali svoje kolege:

-Možemo biti ponosi na sve svoje kolege koje su učestvovali u čitavom lancu, iz prostog razloga jer su to ljudi koji su se organizovali maksimalno brzo, došli su svi koji su mogli u tom trenutku i koji nisu bili dežurni. Pokazali su zaista jedan veliki entuzijazam, ono što se zapravo očekuje od lekara - rekla je Grujičićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    6. maj 2023 | 23:12

    Jednim njenim pogledem, ima da im isceli rane, nije mi jasno zasto je isla, a da ! Zato sto je ministarka zdravlja, i ja postavljam glupa pitanja. Oprosti mi boze.

  • mima

    7. maj 2023 | 08:49

    i sta je pisac hteo da kaze ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA