≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uplašeni đaci odbijaju da se vrate u školu na Vračaru: Roditelj za Telegraf otkrio šta su zahtevali na sednici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od roditelja koji je prisustvovao samoj sednici govorio je za Telegraf.rs

  • 35
Pucnjava u školi OŠ Vladislav Ribnikar fičeri Foto: Nikola Tomić, Tanjug/STR/Sava Radovanović, Mileta Mirčetić

Nakon velike tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je učenik sedmog razred K.K. (13) ubio osmoro svojih drugara, kao i čuvara škole, a ranio još šestoro đaka, kao i svoju nastavnicu istorije, roditelji ove škole održali su sednicu na kojoj su razmatrali integrisanje dece u zajednicu nakon masakra. 

Jedan od roditelja koji je prisustvovao samoj sednici govorio je za Telegraf.rs.

- Dosta roditelja, čak 60% njih je za to da se deca integrišu u zajednicu, ali ne u istoj zgradi u kojoj se zločin dogodio - rekao nam je i pojasnio da njihov zahtev nije da se deca trajno ispišu iz ove škole, već da se samo privremeno izmeste.

Otac ističe da dosta dece odbija da se vrati u školu i da se plaše da uopšte uđu u nju, mnogi su u strahu da napuste i sopstvene stanove. 

Otkrio nam je da je zahtev za renoviranje predložen:

- Kada smo pomenuli renoviranje nismo imali u planu da pravimo Diznilend za decu, ništa megalomanski, već da se prostorije u kojima se odigaro krvavi zločin preurede. Pre svega ulaz u školu, hodnici, da se izoluje mesto zločina, da deca koja se vraćaju u školu ne doživljavaju traumu iznova, a da đaci koji će krenuti u tu školu ne upiru prstom - izjavio je otac.

Roditelj učenice iz ove škole potvrdio nam je i da će sutrašnjoj sednici u školi prisustvovati i pripadnici MUP-a:

- I njihova podrška nam znači, ali bismo voleli i da se dogovorimo sa Gradskom upravom da se omogući prostor deci u kojem će se integrisati u zajednicu, sve dok ne srede prostorije škole - završio je on.

Podsetimo, od danas od 8 časova u svim školama počela je primena jedne od šest mera koje je predsednik Aleksandar Vučić predložio nakon masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar", još 1.200 policajaca raspoređeno je po školama, a očekuje se i da se će se učenici pomenute škole u klupe vratiti 10. maja.

(Telegraf.rs)

Video: Od danas u svim školama prisustvo policije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. maj 2023 | 13:35

    Srusiti skolu do temelja i napraviti novu izgradnju bi finasirali srpski tajkuni koji su se obogatili na racun drzave

  • Ana

    8. maj 2023 | 13:39

    Zgrada treba biti srušena.

  • Рале

    8. maj 2023 | 14:35

    Освештајте школу ,окадите ,молитва за заштиту од демонских сила јер овај мали и онај други нису деца,монструм већ ДЕМОНИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA