Vreme čitanja: oko 1 min.

Dimitrios živi sa 40 pasa, a prostora i novca je sve manje: Svu ušteđevinu je dao na njih, a živi od minimalca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dimitrios Dimitriodis čuva pse u iznajmljenoj kući u Pančevu i sam se brine o njima, iako je osoba sa invaliditetom

  • 4
Azil prihvatilište za pse pas dog shelter Foto-ilustracija: Shutterstock

Dimitrios Dimitriodis iz Pančeva gaji 40 pasa, koje udomljuje najčešće sa ulice, u želji da im pomogne, pruži dom i sve što im je neophodno. Pošto nema dovoljno prostora i sredstava, potrebna mu je pomoć u hrani, pa se obraća pojedincima i udruženjima koji mogu da mu pomognu.

Pre 10 godina Dimitrije je udomio prvog psa, kog je povređenog zatekao na ulici, a onda se taj broj polako povećavao i sada ih ima 40. Čuva ih u iznajmljenoj kući u Pančevu i sam se brine o njima, iako je osoba sa invaliditetom.

- Svi su imali problem, fizički nedostatak, zahtevali su lečenje, operacije. Skoro sam našao jednog terijera sa ogromnim tumorom na leđima, pušten tako, izbačen napolje. Naravno, operisan je i sad je dobro - rekao je on za RTS.

Postoji problem sa prostorom. Dvorište nije dovoljno veliko za sve pse. Najveća pomoć potrebna je u hrani, jer dnevno pojedu oko 15 kilograma granula, prenosi 013info.

- Svu svoju ušteđevinu koju sam imao potrošio sam na ovo, a sa platom, minimalcem od 40.000 zaista ne mogu da izdržim. Pa eto ako bi se neko udruženje našlo da pripomogne, jednog psa da uzme, dva, tri pet, bilo bi super.

Dimitrije živi sam i svu svoju ljubav posvetio je psima.

- Zaista me ovo drži u životu, i mace. I te povrede koje imam ne osetim kad vidim njih i kad im trebam. Imam jednog lepotana, kad sam ga našao, jedva je imao 15 kila, mučen, užasan, a sad se lagano oporavlja. Ne mogu da napravim ni korak, a da on nije tu.

Osnovano je i udruženje „Spas za šape“, preko koga može da se pomogne, a Dimitrije bi voleo da što više pasa neko udomi i pruži im bolje uslove za život.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji prijatelj se ne napušta: Raša je zgrabio svog psa kad je video da je sve u plamenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA