Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović pustio u rad i postrojenje za distribuciju vode u Radojevu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Projektom je predviđeno da budu zamenjene bunarske pumpe i izgrađen potisni cevovod za povezivanje na vodovodnu mrežu naselja Srpska Crnja u dužini od 7.155 metara

  • 1

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je danas u rad postrojenje za distribuciju vode, kojim je izvorište u Radojevu povezano sa vodovodnom mrežom u Srpskoj Crnji, čime će biti povećan kvalitet vode za piće i rešen veliki problem za sve stanovnike Srpske Crnje.

Izgradnju postrojenja finansirala je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, sa ukupno 157 miliona dinara, piše u saopštenju na zvaničnom sajtu pokrajinske vlade.

Izdašnost bunara u Radojevu je 12 litara u sekundi, i može se koristiti za vodosnabdevanje potrošača u Srpskoj Crnji, a u kasnijoj fazi i ostalih naselja u opštini Nova Crnja. Time će biti ostvaren cilj da se građanima u toj lokalnoj samoupravi obezbedi tehnički, hemijski i bakteriološki ispravna voda.

Projektom je predviđeno da budu zamenjene bunarske pumpe i izgrađen potisni cevovod za povezivanje na vodovodnu mrežu naselja Srpska Crnja u dužini od 7.155 metara, kao i signalni kabl za upravljanje radom bunarske pumpe.

Predsednik Mirović je obišao i radove na rekonstrukciji i energetskoj sanaciji objekta Doma kulture u Aleksandrovu. Ukupna vrednost radova je 33,8 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno 26 miliona, a ostatak iz budžeta Opštine Nova Crnja.

Radovi će obuhvatiti potpunu obnovu ruiniranog objekta Doma kulture, odnosno postavljanje novog krova, probijanje novih otvora za prozore i vrata, radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, elektroenergetskim i mašinskim instalacijama.

Energetskom sanacijom objekta – ugradnjom nove aluminijumske stolarije i termoizolacije – biće poboljšana energetska efikasnost, omogućena veća iskorišćenost energenata za zagrevanje prostorija i smanjeni troškovi održavanja.

Aleksandrovo će dobiti Dom kulture u kome će stanovnici tog naseljenog mesta moći da organizuju kulturne i umetničke programe, što će umnogome doprineti unapređenju i negovanju kulture i tradicije na lokalnom nivou.

- Plan nam je da obezbedimo i sredstva za sanaciju Osnovne škole ΄Branko Radičević΄ u Aleksandrovu“, istakao je Mirović nakon obilaska škole dodajući da je jedan od prioriteta Pokrajinske vlade ulaganje u predškolske ustanove i osnovne i srednje škole širom Vojvodine.

Mirović je obišao i rodnu kuću Đure Jakšića u Srpskoj Crnji, kako bi se uverio u kakvom stanju se nalazi objekat.

- Sa nadležnim zavodima pripremićemo projektnu dokumentaciju za sanaciju kuće - izjavio je Mirović i naglasio da je u planu i priprema projekta za sanaciju crkve u Radojevu.

Kako je najavljeno, narednih nedelja počinju i radovi na izgradnji puta od Radojeva do Srpske Crnje, vredni više od 100 miliona dinara.

- Ulažemo sve više i u manje sredine kako bismo zadržali ljude u njima i omogućili im kvalitetniji život. Taj posao nastavićemo i u narednom periodu u ovoj i drugim opštinama sa novim projektima koje ćemo finansirati - naveo je Mirović.

Predsednik Opštine Nova Crnja Vladimir Brakus istakao je da je ove godine ta opština dobila najveću finansijsku podršku za svoje projekte u poslednjih sedam decenija.

- Svi ovi projekti i infrastrukturna ulaganja obezbediće bolje uslove i kvalitetniji život stanovnika u našoj opštini - rekao je Brakus.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni70

    12. maj 2023 | 17:01

    Veliki uspeh ove vlasti,ekonomski tigar,od brdo naših para od poreza,oni se diče bunarom sa 2-3 pumpe,biće na kraju papirni zmaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA