≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka više nije u timu koji radi sa decom u Ribnikaru: "U prostoriji bili i zaposleni, odreagovali bi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" i predstavnik ministarstva prosvete govorili su o seansi sa đacima VII-2 koja je izazvala osudu

  • 0
Pucnjava OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Telegraf.rs

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić, rekao je da doktorka Ranka Radulović, čija je seansa sa đacima iz odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojem se dogodio masakr, izazvala oštru reakciju javnosti i ministarstva zdravlja, već nedeljama nije u timu stručnjaka koji rade sa decom u toj školi, na zahtev roditelja.

"Prema našim informacijama, u toj prostoriji u trenutku bili su pored dece iz škole i odeljenski starešina VII-2, zaposleni u školi i verujem sam da bi kolege odreagovale da se desilo nešto što je neprihvatljivo ili neprilagođeno. Ministarstvo zdravlja poslaće vanredni nadzor nad tim stručnim delom i zahvaljujemo tom ministarstvu što su nam odmah ponudili kadrove, bili su od prvog dana u školi i verujem da će inspekcija utvrdili da li je terapija bila u skladu sa time", rekao je Pašić.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević rekao je da doktorka ne radi sa decom u poslednje dve nedelje.

"Neke detalje o tom slučaju sam čuo i ranije i mnogo pre te emisije doktorka je sklonjena sa pomoći nama, jer su to tražili predstavnici roditelja VII-2, nisu bili zadovoljni terapijom koju su dobili. Istog trenutka kad su roditelji to istakli kao zahtev, ona već od 7, 8. maja nije u timu koji pomaže nama u školi. Imam neka saznanja koja su nezvanična i ne bih sa time izlazio u javnost, bilo bi to neprovereno sa moje strane i ne bi bilo u redu", rekao je roditelj.

Podsetimo, dr Ranka Radulović, koja je imala seansu sa đacima u OŠ Vladislav Ribnikar gde se 3. maja dogodio masakr, u kojem je ubijeno desetoro ljudi, a sedmoro teško ranjeno, oglasila se nakon što je otac jedne od stradalih devojčica naveo da je doktorka sprovela "mračnu psihoterapijsku seansu" sa decom, puštala im narodnu muziku i navodila ih da "treba da se povežu sa duhovima i dušama svojih ubijenih drugara i drugarica".

Doktorka Radulović oglasila se saopštenjem dostavljenim medijima i iznela svoju stranu ovog događaja. Takođe, Ministarstvo zdravlja poslalo je vanrednu inspekciju u Klniku za psihijatriju Unverzitetskog kliničkog centra Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Zahtevi predstavnika odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" u kom se desila tragedija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA