Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje RHMZ: Na snazi narandžasti meteoalarm, budite obazrivi, opasno je vreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava

  • 1
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vremenske prilike u Srbiji su nestabilne, a za danas su najavljeni obilni pljuskovi sa grmljavinom. U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm sa grmljavinom na snazi je u Banatu i Bačkoj, dok je žuti meteoalarm za grmljavinu u Sremu, Pomoravlju i Istočkoj Srbiji. Kada je u pitanju kiša, narandžasti meteoalarm na snazi je u Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji i Jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteoalarm najavljuje opasno vreme. Kada je on na snazi, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Potrebno je pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Narandžasti meteoalarm, vremenska prognoza Printskrin: RHMZ

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava, odnosno od kratkotrajnih poplava usled nemogućnosti da odvodni sistemi ne prihvate ogromnu količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Beograd je na udaru grmljavinske oluje sa veoma obilnim pljuskovima, a tokom večeri prestonicu će da zahvati još jedan snažan grmljavinski sistem sa veoma obilnim pljuskovima.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost od grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije bitno

    27. maj 2023 | 10:07

    Idemo veceras pa neka padaju i sekire 🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA