Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivana je frizerka koja upravlja građevinskom mašinom: Kolege je paze, a prolaznike ostavlja u neverici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivana je frizerka po struci, ali se, kako kaže, zasitila rada među četiri zida, pa je rešila da ispuni svoj detinji san - da vozi velike mašine

  • 1
Ivana Jovanović Foto: Pančevac

Precizna i umetna sa makazama u frizerksom salonu, a opet jednako vešta za volanom masivnog bagera dok rekonstruiše gradski park. Ivana Jovanović iz Pančeva je supruga i majka, ali i jedina žena koja vozi građevinsku mašinu.

Ova pančevka koja je jedina žena na gradilištu izaziva čuđenje, a najviše oduševljenje, rukujući bagerom.

Ivana je frizerka po struci, ali se, kako kaže, zasitila rada među četiri zida, pa je rešila da ispuni svoj detinji san - da vozi velike mašine, prenosi Pančevac.

Kako kaže, makaze je zamenila bagerom jer je oduvek imala želju da vozi građevinske mašine, ali ni od frizerksog posla ne odustaje.

- Dosadilo mi je da ceo dan provodim u zatvorenom prostoru, kao i ženske salonske priče. Oduvek sam želela da vozim kamione i bagere, a imam i položeno za građevinske mašine. Otac mi je majstor, često je radio u inostranstvu, tako da sam verovatno i pod njegovim uticajem dobila želju da se time bavim. Ali nisam odustala od frizerskog posla, i dalje to radim kod kuće za svoje stalne mušterije, kada mi se završi radno vreme na gradilištu - objašnjava Ivana.

Onome što istinski voli se, kako kaže, posvetila kada je decu izvela na pravi put.

- Ja sam, zapravo, tek počela, ovde sam na obuci. Oduvek sam želela time da se bavim, ali sam se udala, pa su došla deca i ostale obaveze koje idu uz to. Sada kada sam decu izvela na pravi put konačno mogu da radim ono što istinski volim - kaže Ivana.

Kolege je, ističe, paze i ne izvode zahtevne radnje kada je ona prisutna.

- Lepo mi je ovde, paze me. Vode računa šta i kako rade, ne žele da izvode neke zahtevne radnje kada sam ja prisutna kako me slučajno ne bi povredili. Paze i šta pričaju, na šta im ja kažem da se opuste i budu prirodni, kako bih mogla i ja slobodno da pričam - dodala je.

Ivana na gradilištu za sada samo vozi bager i ne barata drugim mašinama, ali kolegama pomaže sve što treba. Tu je, kako kaže, i da donese i da prinese šta treba.

Ona ruši sve barijere i stereotipe o muško - ženskim poslovima i dokazuje da žena može biti jednako uspešna u dva potpuno različita posla.

- Ako može neko da položi vožnju za automobil, zašto ne bi mogao i za građevinske mašine. Ja ne vidim toliku razliku koja bi predstavljala problem da žena ne može da upravlja mašinama - zaključila je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA