≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo prosvete predložilo smenu direktorke "Ribnikara"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

  • 3
Os Vladislav Ribnikar, Direktorka škole  Snežana Knežević Foto-kolaž: Tanjug/Vladimir Šporčić, Nikola Anđić

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i naložilo suspenziju pedagoga i psihologa, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je završilo vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru koji je pokrenut 22. maja.

- Rezultat je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja OŠ "Vladislav Ribnikar". Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka - navode iz Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Nadam se i verujem u snagu teško povređenih u dva masakra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa

    29. maj 2023 | 16:07

    Šta ima Ministarstvo da predlaže. Ono postavlja, ono razrešava!

  • Zapa

    29. maj 2023 | 19:19

    Sama direktorka je morala da da ostavku.Oduvek se znalo da pedagoska sluzba na celu sa direktorima stavljaju pod tepih decu ciji su roditelji na boljoj lestvici od ostalih,kao i onih koji bi pravili probleme.Zahtevi i molbe kulturnih se zanemaruju kao neosnovani i uvek je odgovor prebacite dete u drugu skolu,sto isti i urade.Neka ministarstvo pogleda poslednjih godina,pa i deset,gde su deca presla iz kojih skola,a direktori su i dalje na svojim pozicijama.

  • PP služba

    30. maj 2023 | 16:36

    Razumem razrešenje direktorke. Ne razumem suspendovanje psihologa i pedagoga. Oni nisu uprava škole. Sigurna sam, ukoliko imaju saznanja ili sumnju, da adekvatno reaguje većina stručnih saradnika. Da li svojim aktivnostima i predlozima mogu nešto da promene, to je drugo pitanje i zavisi od niza faktora. Ko radi u školi i nije ostrašćen, zna o čemu pričam. Zašto nema suspenzije odeljenjskih starešina? Oni su prvi u lancu brige o detetu. Oni su u obavezi da prijave PP službi svaku sumnjivu promenu... odeljenjski starešina vodi brigu o 25 -30 učenika jednog odeljenja i zbog toga prima i veću platu od bilo kog psihologa ili pedagoga. Ali, to je manje bitno! Kako psiholog i pedagog da vode brigu i znaju sve o svakom učeniku u školi koja broji najmanje, npr. 1000 učenika. Ali, dobro, bitno je da su nadjeni "dežurni krivci". Da li će se jednom postaviti pitanje odgovornosti drugih lica koja ne poštuju odluke koje predlažu i donose psiholozi i pedagozi? Šta sa ovim? Rekla bih, u ovom nakaradnom sistemu najbolje je da psiholozi i pedagozi imaju "papir više". To znači, pisani dokaz o predlozima, overen kod sekretara i dostavljen direktoru, nastavniku, odeljenjskom starešini i roditelju. Izgleda da je ovo jedini način da ne stradaju nedužni! Na kraju, tolika nepotrebna hajka na školske psihologe i pedagoge sa svih strana i to samo iz razloga što služe kao paravan da se iza njih sakriju umišljeni i vaspitno zapušteni pojedinci. Ako vam nije dobro posle čitanja ovog teksta, sve razumem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA