Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad od fudbalskog terena dobiješ bazen: Za 2 sata u Kisaču palo više od 200 ml kiše

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poplavljeno je više od 20 domaćinstava * Spaseno 200 ovaca sa farme

  • 0
Poplava, klupe Foto: Shutterstock

Nakon nevremena koje je prethodna dva dana pogodilo okolinu Novog Sada, pričinjena je velika materijalna šteta. U naletu vode, u Kisaču, mnogobrojna domaćinstva su poplavljena, navodi RTV.

Preko 200 litara kiše palo je u prethodna dva dana u prigradskom naselju Kisač. Poplavljeno je više od 20 domaćinstava. Fudbalski teren u selu pretvorio se u bazen. Brzom reakcijom vatrogasaca i meštana na mnogim delovima iskopani su kanali, koji će sprečiti dolazak vode do kuća.

- Ovo bi vam opisao kao da dolazi smak sveta. Za nekih dva sata padanja kiše voda je brzo rasla, ja imam utisak da je palo preko 200 litara kiše u tom momentu, za tih dva sata. I došlo je do bujičnih poplava i u istom momentu su počeli kanali da se prelivaju, voda je rapidno nadolazila - rekao je jedan meštanin.

U poplavama, pored meštana, bile su ugrožene i životinje. Intervencijom vatrogasaca i vlasnika, spaseno je 200 ovaca na farmi. Voda koja je dolazila, uništila je i veliku količinu hrane za životinje. Za nekoliko sati, bili su puni svi odvodi i cevi, zbog čega je došlo do začepljenja i zadržavanja vode.

- Bitno nam je da zaštitimo ljude koji žive u kućama i koji nemaju gde da prespavaju dalje i da žive. Voda ne može dalje da ode zato što nema dovoljan otok vode da bi otišlo iz sela, pošto ne može kanal da fizički odvuče tu svu vodu da izađe napolje iz sela - saopštio je Urban Mihal, DVD Kisač.

Zato je bitno održavanje kanala ispred kuća, jer su oni prva pomoć u odvođenju vode i sprečavanju poplava, poručuju stručnjaci.

Četiri dobrovoljna vatrogasna društva su i dalje na terenu i neprestano ispumpavaju vodu. Za sada mesta za paniku nema, a građani su bezbedni, poručuju iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA