≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas napao dečaka u Vlasotincu: Odgrizao mu deo uha, vlasnik hteo na mestu da ga uspava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas nije bio vezan, izašao iz dvorišta kad je vlasnik otvorio kapiju

  • 11
Klinički centar Niš, hitna pomoć

Klinički centar Niš / Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Devetogodišnjeg mališana je u blizini centra Vlasotinca danas, bez ikakvog povoda, napao vlasnički pas, belgijski ovčar rase "malinoa". Mališana je pas izujedao po telu i otkinuo mu deo uva, potvrdio je Jugmedii jedan od rođaka dečaka.

Potvrdu su, dodaju iz medija, dobili i u dve zdravstvene ustanove.

Tragedija bi bila daleko veća da razjarenu životinju nije sprečio njen vlasnik.

"Hitna pomoć iz Vlasotinca je stigla odmah, ukazala mu prvu pomoć, odvezla u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, odakle je upućen u KC Niš", priča rođak, a informacija je potvrđena i iz Urgentnog centra.

Napad na dečaka desio se negde oko 14 sati dok se on igrao na malom parkovskom prostoru između dve zgrade, koji se graniči sa ogradom iz čije kuće je izleteo pas.

"Kako su deca koja su bila sa njim ispričala i meni, pas nije bio u boksu, već je šetao po dvorištu. Vlasnik je ulazio u dvorište, otvorio kapiju, a pas je uspeo da mu pobegne i direktno je nasrnuo na naše dete", priča sagovornik Jugmedia koji kaže da je morao da popije lekove za smirenje.

Ne krivi vlasnika psa, jer i on je bio veoma potresen, samo mu, kaže, zamera što čuva tako opasnu životinju.

"To je pas rase 'malinoa' koji može da preskoči zid visine i preko dva metra", ocenjuje rođak dečaka koji kaže da je vlasnik hteo na licu mesta da uspava psa, ali da mu policija nije dozvolila zbog predstojećih analiza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    3. jun 2023 | 01:03

    Dve malinoe kod mene u kraju, jedna je jako pitoma i pažljiva, uvek se mazim sa njom, a drugoj ni ja sam ne bih smeo da priđem, a kao dobar sam sa psima. Poenta je da je ovo isključivo do vlasnika jer malinoe zahtevaju ozbiljnu pažnju i dresuru. A to da je vlasnik hteo vrv odmah da je ubije tu na licu mesta isto govori koliko je "povezan" sa svojim psom. Psi nisu za sve, naročito ovakvi, ne krivite njih!

  • ime

    3. jun 2023 | 01:31

    Ima tog psa da bi mu cuvao dvoriste, mada malinoa i ne spada u neke agresivne rase. Van grada ljudi u dvoristima drze uglavnom pse cuvare i ne moze civavu da uzme u te svrhe

  • Bgd

    3. jun 2023 | 07:46

    Stvar je socijalizacije..malinoe su divne ali ih kao i sve druge treba dresirwti to su radni psi puni energije i su za ljude koji nemaju veliko dvoriste takodje nisu za pasivne koji ih nece izvoditi svaki dan da se istrce bar dva puta...ako se ne trose onda mogu biti destruktivne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA