≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zvečan je večan": Maturanti slave ispred bodljikave žice, vojnik KFOR-a potpisuje im se na majice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci

  • 29

Maturanti Osnovne škole "Vuk Кaradzić" iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom "Zvečan je večan" došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Кfora na miran protest.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči "Prkosne pesme" Dobrice Erića sa stihovima: "Кriv sam što jesam, a treba da nisam. Кriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Кriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!"

Zvečan, maturanti Foto: Telegraf

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA