Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko srce malih maturanata iz Vlasotinca: Pomogli lečenje devojčice Anastasije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali maturanti su deo novca, namenjenog za poklone odeljenjskim starešinama, uplatili kao pomoć sugrađanki, devojčici Anastasiji Spasić, koja je na lečenju u Turskoj

  • 0
Anastasija Spasić Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Učenici osmog razreda Osnove škole "8. oktobar" iz Vlasotinca proslavili su u subotu svoje drugarsko veče. Bili su veseli, nasmejani, srećni, ali i pokazali humanost. Naime, mali maturanti su deo novca, namenjenog za poklone odeljenjskim starešinama, uplatili kao pomoć njihovoj sugrađanki, devojčici Anastasiji Spasić, koja je na lečenju u Turskoj, prenosi Jugmedia.

Mali maturanti pokazali su veliko srce.

- Naši učenici uputili su svojim odeljenjskim starešinama, nastavnicima, učiteljima, kao i direktorki, pomoćnici direktora, pedagogu i psihologu škole divne reči zahvalnosti i učinili ih ponosnim. Međutim, mi odeljenjske starešine – Jelena, Jasmina, Sretko i ja, najponosniji smo zbog njihovog humanog gesta. Naši mali maturanti pokazali su veliko srce i uplatili novac našoj dragoj sugrađanki, divnoj devojčici Anastasiji Spasić. Na jednoj od majica naših osmaka pisalo je: "Nemamo potencijal za futur". Nastavnik istorije sinoć im je s pravom rekao: "Imate potencijal za futur" - rekla je za Jugmediu Ivana Stanković, jedan od razrednih starešina.

I zaista imaju, jer su osim kulture, vaspitanja, školskih znanja u sebi izgradili i humanost vrednu divljenja, zaključila je Ivana Stanković, nastavnica srpskog jezika.

(Telegraf.rs)

Video: Maturanti i okupljeni zaigrali kolo ispred kordona policije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA