Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mihajla ćemo zatvoriti u podrum, da ne izazove incident": Tata opisao groznicu maturske večeri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Molim sve koji dolaze da je vide da nikakve primedbe, savete ne iznose i ne daju. "Kakve su mi obrve?", odgovara se: "Odlične, lepše nismo videli"...

  • 1
Matura, matursko veče, maturantkinje, haljine Foto: Pixabay.com

Nema sumnje da u životu učenika, ali i njihovih roditelja matura ima veliki značaj, jer predstavlja prekretnicu u daljem životu. Groznica maturske večeri je na vrhuncu, a prvi junski dana uveliko su u znaku maturanata.

Ovako je jedan otac opisao svoju "groznicu" ćerkine maturske večeri:

"U sredu matura moje ćerke. Kao otac se radujem, a kao živo biće se plašim. Pred nama su par teških dana. Inače, spremna je komplet, ali opet može da se desi da nešto ne valja. Molim sve koji dolaze da je vide da nikakve primedbe, savete ne iznose i ne daju. "Kakve su mi obrve?", odgovara se: "Odlične, lepše nismo videli" i sve tako.

Naravno ni preterano oduševljenje, jer može izazvati sumnju kod nje? Mihajla ćemo u sredu ujutru zatvoriti u podrum da ne zeza sestru i izazove incident. Mi ostali ukućani uz pomoć lekova bićemo pribrani i nadamo se najboljem. Kupatilo možemo da zaboravimo taj dan. Psihički smo trenutno stabilni i nadam se da ćemo izdržati ove dane koji su pred nama.

Kada se rodila pomislio sam: "Borise devojčice su mnogo bolje, nežnije, osećajnije i bolje da imaš ćerku". Posle sam shvatio da su devojčice toliko komplikovane i da za njih treba imati strpljenja koliko nikad nizašta imao nisam.

Danicu i Mitru moramo "dezinfikovati" od čokolade i ostalih supstanci sa ruku, majica itd. Ako treba držaćemo ih u rukama. Samo da joj ne prilaze.

Put od izlaska iz kuće do kola mora biti dobro obezbeđen. Kerovi i mačke isto u podrum. Vole je, ne daj Bože da je neki saplete. Mada mislim da je sigurnije doterati kola do ulaznih vrata od kuće.

Tati ću reći da ništa ne pita. Jer, za*ebaće nešto sto posto!!! Rekao sam ukućanima danas: Izdržaćemo mi ovo pa makar vukli za nama stalak za infuziju...", duhovit je bio autor ovih redova koji se na Fejsbuk stranici Volim Vojvodinu, potpisao kao Boris Miljković.

(Telegraf.rs)

Video: Maturanti iz Zvečana slave ispred bodljikave žice, pa poslali snažnu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NenaM

    13. jun 2023 | 11:07

    eeeee dobri covece ,,,, 1000x HVALA nasmeja me do suza,i ulepsa ne samo ovaj dan nego celu nedelju , ma ceo mesec !!!! Ziv zdrav i veseo bio sa celom porodicom i sretno vam bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA