Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik se izvinjava zbog ponovo raskopanog kolovoza u centru Leskovca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rok za završetak ove deonice toplovda u centru Leskovca je 1.oktobar ove godine

  • 0
Raskopan kolovoz, Leskovac Foto: Jugmedia.rs

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izvinio se danas građanima Leskovca što je kolovoz u centralnoj gradskoj ulici ponovo raskopan i obećao da će se lokalna samouprava potruditi da kasnije sve dovede u prvobitno stanje, prenosi jugmedia.rs.

Cvetanović je na pres konferenciji podsetio da je prošle godine taj deo grada, ali i drugi delovi, bili raskopani zbog postavljanja gasovodnih cevi, a ovoga puta JP Toplana rekonstruiše toplovod u dužni od 1.100 metara kreditom KfV banke od milion evra.

"Građanima možemo da poručimo da ćemo umesto betona, koji kreće od ‘Lepe brene’, postaviti na trotoaru behaton ploče, pa uz izvinjenje, možemo da kažemo da ćemo poboljšati trotoarske površine".

Direktor JP Toplane Tomica Jovanović objasnio je da je reč o zameni čeličnih cevi, starih 40 godina koje su mestimično curile, predizolovanim cevima.

"Menjaju se cevi u dužini od 1.100 metara, od Elu centra do LKC-a, dalje do biblioteke, pa do Osnovnog suda, jer je toplovod na tom delu najoštećeniji. Time će se smanjiti gubitak toplotne energije, gde se kod starog toplovoda gubi 10 do 15 posto", objasnio je Jovanović.

Reč je o projektu Rehbailitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji, a rok za završetak ove deonice toplovda u centru Leskovca je 1.oktobar ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA