Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ceo moj pošten život sruši mi se pred očima": Mijajlu iz Bzenice klizište pokosilo dom, čovek u suzama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf.rs stupio je u kontakt sa porodicom Čolić, a domaćin nam je kroz suze ispričao kroz kakvu agoniju je prošao.

  • 2
Klizište urušilo kuću kod Aleksandrovca Foto: Ustupljene fotografije/Nezavisne novine Rasinskog okruga

Prema pisanju Nezavisnih novina Rasinskog okruga Mijajlo Čolić (73) i njegova supruga Kata (65) nisu ni sanjali kakva ih sudbina čeka u penzionerskim danima. Klizište koje prpradilo 7. juna u selu Bzenice, zaseok Čolići, počelo je da urušava njihovu kuću, pa je posle izlaska komisije, vremešnom bračnom paru naloženo da se isele iz kuće radi sopstvene bezbednosti.

Jedan zid je toliko potonuo da se iz spavaće sobe kroz pukotinu u zidu vidi bašta pored kuće. Kako bi spasili kućne stvari u pomoć Čolićima pritekle su komšije koje iseljavaju stvari i odlažu u komšiluk.

Kako je potvrđeno Nezavisnim novinama Rasinskog okruga, Štab za vanredne situacije opštine Aleksandrovac, obišao je Mijajla i Katu i obećenao je pronalaženje privremenog smeštaja. Predsednik opštine dr Mirko Mihajlović takođe je obišao porodicu, razgovarao o alternativnim rešenjima. Ponuđene su 3 privremene opcije za smeštaj, jedna u selu Plešu u nekadašnjoj ambulanti, druga u selu Jelakcu, u ambulanti Doma zdravlja i treća, stan u Gornjem Stupnju u sklopu seoske ambulante.

Komšije su ponudile privremeni smeštaj, ali Čolići ne žele nikome da budu na smetnji, već spavaju u podrumu pomoćnih prostorija nedaleko od kuće.

Telegraf.rs stupio je u kontakt sa porodicom Čolić, a domaćin nam je kroz suze ispričao kroz kakvu agoniju je prošao.

- 7. juna zbog ogromne količine kiše koja je padala proradilo je klizište, tada mi je pukao temelj na kući i postepeno je sve krenulo da propada. Dom mi nije useljiv, morali smo da pobegnemo u podrum - kazao nam je Mijajlo.

Nesrećni čovek nam je ispričao da je opština Aleksandrovac pokušala da nađe rešenje, dala je tri rešenja, ali starost sprečava ovaj bračni par da se presele. Svi objekti su daleko, a imaju i baštu koju obrađaju i koja im je takođe, pored penzije, bila dodatan izvor prihoda.

- Imali smo maline, kupine, krompir... Bilo nam je dosta od pomoći - dodao je Mijajlo.

Ova unesrećena porodica našla je alternativno rešenje i trenutno živi u podrumu koji je blizu kuće.

- Od uslova za život imamo vlagu, ni ovaj podrum nije sto posto stabilan, ali je privremeno rešenje, prebacio sam ovde kauč i tu smo.

Kroz suze Mijajlo priča kako svakog dana gleda kuću u kojoj je rođen kako propada.

- Ceo svoj život živim tu, sve sam uložio u to imanje - jecajući je rekao.

Mijajlo i Kata imaju dve ćerke koje im takođe pružaju ogromnu podršku i pomažu koliko je u njihovoj moći.

- Ceo moj pošten život sruši mi se pred očima - završio je svoju ispovest Mijajlo kojem je klizište za jedan dan odnelo nešto što je stvarao celog svog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA