Vreme čitanja: oko 1 min.

U srednjim školama ima dovoljno mesta za sve učenike: Milićević obišao osnovce pred početak male mature

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je danas obišao i polaznike koji završni ispit polažu u Školi za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih „Đuro Salaj“

  • 0
Đorđe Milićević Foto: Ministarstvo prosvete

U osnovnim školama u Srbiji počeo je završni ispit testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koji polažu svi učenici osmog razreda, kao i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih.

Vršilac dužnosti ministra prosvete Republike Srbije Đorđe Milićević posetio je danas OŠ ”Petar Petrović Njegoš” u Beogradu i poželeo učenicima sreću tokom završnog ispita, ali i tokom upisa u srednje škole.

- Drago mi je što sam danas imao priliku da obiđem učenike osmog razreda u ovoj školi i poželim im sreću na završnom ispitu. Poručio sam im da je važno je da nemaju tremu i da pažljivo čitaju zadatke - kazao je ministar novinarima.

Milićević je poručio da u srednjim školama ima dovoljno mesta za sve učenike i da nema razloga za brigu.

On je danas obišao i polaznike koji završni ispit polažu u Školi za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih „Đuro Salaj“.

Ukupan broj onih koji ove godine polažu završni ispit je 66.970. Danas se polaže test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, sutra test iz matematike, a u petak, 23. juna treći test iz predmeta po izboru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA