Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđela i Dejana (7) na vrelini prodaju limunadu da pomognu bolesnoj deci: Jedna želja devojčica topi srca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prizor malenih devojčica sve je raznežio

  • 6
Devojčice Anđela i Dejana prodaju limunadu Foto: Privatna arhiva

Svakodnevno smo svedoci humanih dela koje čine građani širom cele Srbije. Uglavnom ljude pokreće tuđa nesreća i bol, te se trude da učine sve što mogu kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Ipak, ono što nam najviše otopi srca jeste prizor dece koja mukotrpnim trudom pokušavaju da zarade koji dinar za one koji su bolesni.

Upravo takav prizor možete videti ukoliko prolazite obilaznicom Đurđevo-Žabalj gde su dve sedmogodišnje devojčice, Anđela i Dejana odlučile su da učine predivan gest.

Naime, njihova ideja je da u u toku vrelih dana prodaju limunadu prolaznicima, a sve to, kako bi pomogle svojim vršnjacima, korisnicima organizacije Budi human. Kako objašnjava Anđelina majka za Telegraf.rs, njeno srce je puno kada ih vidi, a sve je počelo na inicijativu njene ćerke.

- Počelo je tako što je moja ćerka htela da osveži ljude koji su prolazili tuda, pošto je trenutno jedini ulaz u Đurđevo iz pravca Žablja zbog radova. Taj dan je sama prodavala, a onda joj se pridružila i drugarica Dejana. Uveče kad smo došli kući rekla mi je da želi da sva deca ozdrave - navodi ponosna majka.

Ipak, Anđelinoj skromnosti nije bilo kraja, pa je devojčica za sebe poželela samo jedno, dok je ceo ostatak prihoda namenila drugima.

- Rekla mi je da želi od zarađenih para sebi da kupi sladoled, a ostatak da uplati za bolesnu decu. Meni je srce bilo ogromno s obzirom na to da kod kuće imam mlađe bolesno dete i naravno da sam podržala ideju. Vrlo brzo se pročulo da sve devojčice prodaju limunadu na alternativnom putu - dodaje majka Natalija.

Priča nam i da su njih dve veoma zadovoljne, kao i da im je osmeh stalno na licu, što svakako dodatno privlači ljude.

Anđela i Dejana stajaće na svom improvizovanom štandu pod suncobranom na ovoj lokaciji dok se radovi ne završe, a pozivaju sve prolaznike da se usput osveže, ali i doniraju koliko mogu za bolje sutra ostale dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tv

    22. jun 2023 | 13:57

    I onda kažemo deca i omladina propast. Tačno, ali u Beogradu, N. Sadu, Nišu, Čačku, nazovi deca i roditelji iz elitnih delova. Ovo su deca i budućnost Srbije, a ne elitaši koje otac vodi u streljanu jer je in, ili mama vodi sinčinu za ruku , a on pljuje autobus i pokazuje srednji prst, a mamica sa napumpanim ustima, grudima i zadnjicom ponosno razvlači svoja majmunska usta u nešto nalik kezu.

  • Draganadj965

    22. jun 2023 | 15:20

    Devojcice lepo vaspitane koje se ne stide da pomognu bolesnoj deci da zarade na vrelom suncuSve ljude koje nanese put u tom pravcu bilo bi lepo da kupe limunadu Hvala ❤️

  • Gradjanin

    22. jun 2023 | 14:12

    Bravo deco, istopi mi se srce čitajući ovaj tekst. Ovo uliva ogromnu nadu da naša mladost i vaspitanje nije izgubljeno. Želim vam od Boga svako dobro i neka se što više dece ugleda na vas i sledi vas primer dobrote i humanosti a ne iskrivljena vrednosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA