Neizvesna nedelja za male maturante: Zašto je 3. jul "Dan D"

Još malo pa će kraj juna, a to za većinu roditelja budućih srednjoškolaca znači i delimično olakšanje jer po kalendaru upisa veći deo posla će biti završen

Komentari

  • Vitez Koja

    27. jun 2023 | 10:21

    S obzirom u kakvim su sve uslovima radili (Korona, dojave o bombama, Ribnikar, raniji završetak škole,puno gubljenja časova, bez nadoknade, puno on line časova, časovi po pola sata, napredovanje aplikacija koje odvlače pažnju...) odlični su bili, a što se tiče matematike i srpskog tu nije bilo popusta zbog toga, dok na svim izbornim predmetima jeste.I to je u redu.Deca su pokazala da ipak treba da imamo vere u njih.Mislim i da školstvo treba malo da se modernizuje, da se ozbiljnije radi na etici, društveno odgovornom ponašanju, na razvoju kreativnosti, sporta i sportskog duha.Da se ozbiljnije postavi uloga psihologa kroz jedan sistemski rad i poverenje.Sav sport i kreativnost su prepustili privatnim klubovima i školama.A edukacije po pitanju etike, društveno odgovornom ponašanju se zasniva na pojedinim nastavnicima, koji savesnije rade svoj posao i na sopstvenu inicijativu.

    • 27. jun 2023 | 16:56

      Janko Glavonja

      @Vitez Koja

      Svi učenici koji su moćni će upisati željena zanimanja! Ko !ma koga i čiji je?To se radi u septebru! Sve je kućna i politička veza! Pare sve rešavajuA tek privatne škole!!! Tragedija! Sve može da se reguliše zakonima kojih nema da bi se muvalo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA