≫ 

Danas je Vidovdan: Sećanje na kneza Lazara i junake sa Kosova, ne valja pevati a ovo treba uraditi

 ≫ 

U crkvenom kalendaru ovaj dan je označen crvenim slovom

Komentari

  • vukodlak

    28. jun 2023 | 10:17

    Da .danas je VIDOVDAN. Ako nešto pišete ,pišite tačno i provereno. Nemojte pisati komunističku ,dirigovanu Istoriju u kojoj se Srbija i Srbi ,ponižavaju ,i umesto pobeda oni su Ih pretopili u poraze. Srpska vojska,je bila najbolja ,najspremnija i najaca sila na Balkanu. Nije Lazar bio lud da se suprotstavi Muratu da nije znao sa KiM ,sa čim i kakoDa dodje do pobede. Pišite istinu a ne LAZ Srbi su pobedili ,porazili Turke na Kosovu, posle ubistva murata koga je ubio Miloš najbolji megdandžija sa svojim plaćenicima, janičari su pobegli ,jer njihov zadatak je bio da čuvaju Cara. Lazar je posle boja ,otišao u crkvu da se zahvali bogu ,a ostali Srbi su otišli svojim domovima, to je iskoristio Bajazit I napao sa ostatkom svoje vojske i zarobio ,pogubio Lazara.

    • 28. jun 2023 | 16:34

      zoran

      @vukodlak

      Potpuno se slazem s tobom u vezi pobede Srba na Kosovu.Ima samo par sitnica,kako je nastradao car Lazar.Uhvacen je u crkvi u koju je svratio posle pobede nad turcima,a Bajazit koji se vratio po telo oca Murata ga je tu uhvatio.I ne znam zacno da li je Murata ubio Milos Obilic,il je to bila grupa Srbskih kopljanika koji su probili odbranu Murata i ubili ga.

    • 28. jun 2023 | 17:21

      rade bih

      @vukodlak

      tako je sokole i oni ostaše 600 godina i oni i danas tamo vladaju a naši trpe. čupci se ponovo zavukli u kućice i reže. ponovo će najebati sirotinja raja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA