Vreme čitanja: oko 2 min.

Klizište preti da ugrozi preko 50 kuća u Požegi: Spas stigao u zadnji čas, Momirović obezbedio 15 tona dizela

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stiže pomoć u sanaciji štete i ljudima čija su domaćinstva u ovom kraju Zapadne Srbije pretrpela ogromnu štetu usled obilnih padavina

  • 0
Klizište, Požega Foto: RINA

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon obilaska klizišta, koje preti da ugrozi više od 50 kuća, u opštini Požega poručio je da je obezbeđeno 15 tona evro dizela za opštinu Požega kako bi pomogli u sanaciji štete i pomogli ljudima čija su domaćinstva u ovom kraju Zapadne Srbije pretrpela ogromnu štetu usled obilnih padavina.

- Poplave su za nas završene onog trenutka kada ljudi, koliko toliko, obnove svoju imovinu i vrate se svakodnevnim životnim aktivnostima, kakve su bile pre ovih ogromnih padavina i poplava koje su pogodile Zapadnu Srbiju i Požegu, ali i ostatak zemlje. Poplava nije prestala onog momenta kada se voda povukla, tada je počela druga faza, kada ljudima moramo da pomognemo da se izbore sa posledicama poplava, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

SNS VLADA VUCIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar je obišao klizište u ulici Bana Milutina i tom prilikom apelovao na ljude, ali i na privrednike i privredna društva, da koriste usluge osiguranja.

- Nekoliko poljoprivrednih preduzeća su imala ogromne štete, a nisu bili osigurani. Ovo nije dobra i pametna odluka pa koristim priliku da zamolim osiguravajuće kuće da još više informišu privredne subjekte, ali molim i ljude da se više informišu o mogućnostima osiguranja, a kako bi zaštitili svoju imovinu i svoje interese, i kako bi lakše poslovali i umanjili rizike. Uloga osiguranja je jako važna u eventualnoj šteti koja može da nastane iz bilo kog razloga“, naglasio je Momirović.

Prethodno tokom dana ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine Đorđem Nikitovićem i tom prilikom razgovarao o načinima kako Ministarstvo trgovine i Vlada Republike Srbije mogu da pomognu ovoj opštini.

- Ljudi su ostali bez kuća, obradivog zemljišta i Vlada Republike Srbije će pomoći svima. Radićemo zajedno sa opštinom Požega na sanaciji infrastrukturnih objekta, objekata javne namene, kao i objekata za stanovanje i ekonomskih objekata. Moramo da što pre saniramo štetu i zato na ovaj način, kroz donaciju 15 tona evro dizela, želimo da pomognemo opštini, da sa svojom mehanizacijom može da dođe do svakog ugroženog domaćinstva, zaključio je ministar Momirović.

(Telegraf.rs)

Video: Pustoš u Ivanjici nakon nevremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA