Vreme čitanja: oko 4 min.

Penzionisani pedijatar dr Džoni kupio stan, pa otišao na odmor: Nekretnina uzurpirana, lekar boravi u hotelu

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Dok sam boravio u Siriji, komšije i poznanici javili su mi da je neko ušao u moj stan, odnosno da je u stanu sada majka gospođe od koje sam stan i kupio", navodi pedijatar

  • 0
HR sektor, usluga, zdravstvo i obrazovanje su oblasti kojima dominiraju žene Foto: Shutterstock

Dugogodišnjem pedijatru Dečijeg dispanzera Kosovske Mitrovice, sada penzionisanom Abdula Džoniju, decenijama sugrađanima poznatom kao dr Džoni, stan koji je regularno pre pet godina kupio – uzurpiran je, dok je on, kako je sam izjavio, bio u Siriji na odmoru i poseti porodici. Danima, kako tvrdi, spava u hotelu. Slučaj je prijavio i policiji, koja je otvorila predmet i uputila ga na Tužilaštvo, odakle su mu juče navodno kazali da će taj proces trajati jer u vezi sa istim stanom, kako je kazao, već postoji tužba između članova porodice koji su stan prodali, navodi Kossev

U nastavku je slučaj predstavljen kroz pismo građana:

"Četrdeset godina sam radio kao lekar u Dečijem dispanzeru u Kosovskoj Mitrovici na odeljenju Pedijatrije, nakon čega sam otišao u penziju.

U Kosovskoj Mitrovici i dalje živim, a u februaru 2018. godine, u Ulici oslobođenja kupio sam stan od gospođe sa inicijalima I. R, (puno ime i prezime poznato redakciji),

U tom stanu sam živeo, a pre oko godinu dana otišao sam u Siriju na odmor i da vidim porodicu. Iako sam planirao da tamo ostanem oko 15 dana, zbog nesrećnog slučaja u kom sam polomio ruku – morao sam da ostanem celu godinu.

Komšije mi javile da mi je neko ušao u stan

Dok sam boravio u Siriji, komšije i poznanici javili su mi da je neko ušao u moj stan, odnosno da mi je u stanu sada majka gospođe od koje sam stan i kupio.

Čim sam došao sa puta, otišao sam u Kosovsku policiju. Oni su tada mi kazali da dođem narednog dana, jer će u stanici biti i komandir. U zakazano vreme sam ponovo otišao u stanicu, sa kompletnom dokumentacijom. Sa policajcima sam potom otišao i u svoj stan.

Žena koja se sada nalazi u mom stanu je otvorila vrata. Kada smo joj policajci i ja kazali da posedujem papire da je u pitanju moj stan – ona je kazala: „Ne interesuje me, pare je dao mojoj ćerki, a ne meni. Neka ide kod moje ćerke“.

Ja sam i otišao kod njene ćerke, koja mi je, naglašavam, i prodala stan. Ćerka I. R. mi je odgovorila da problem nije sa njene strane, već navodno od strane njene majke. I. R. je i pristala da da izjavu u policiji, a tamo je potvrdila da je regularno prodala stan, od mene dobila novac, te da je sve u redu.

Policija je ceo slučaj prosledila Tužilaštvu.

U međuvremenu sam bio i u kosovskoj vladi, a odatle su me poslali u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova. Potom su me i odatle vratili na Tužilaštvo u severnom delu Mitrovice, gde nisam zatekao tužioca jer, kako su mu kazali, u tom trenutku nije bio na poslu.

Postoji tužba među članovima porodice

U Tužilaštvu sam ponovo bio i danas. Tužilac koji me je primio, kazao mi je da će taj proces verovatno trajati dugo, a zato što u vezi sa mojim stanom već postoji tužba između članova porodice koja mi ga je i prodala. Navodno je žena koja je uzurpirala moj stan, tužila svoju ćerku koja mi ga je prodala.

Ja trenutno nemam gde da stanujem. Od kad sam se vratio iz Sirije, plaćam hotel. Takođe, nemam ni lične stvari, ni garderobu, ni dokumenta, sve mi je ostalo u stanu koji je sada uzurpiran.

Tolike godine sam radio ovde u gradu, država mi nije dala stan, već sam ga kupio sam. A sada nemam ni to.

Preostaje mi samo još da odem u Beograd, što nameravam da ubrzo i uradim. Idem pravo kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se njemu požalim, jer ja ne vidim ni jednu adresu više u Srbiji koja može da mi pomogne.

Ni kosovske vlasti ne mogu da reše ovaj slučaj, koliko sam razumeo. Odnosno mogu, ali ja nemam bogatstvo niti sam u adekvatnom zdravstvenom stanju da izdržim dugogodišnji sudski proces.

Kad izađem iz hotela biću na ulici

Pitanje je trenutka kada ću morati i iz hotela da izađem, a onda ću se naći i bukvalno na ulici. Ovo je sramota, ja samo tražim ono što sam platio.

Video sam i pogrdne komentare na društvenim mrežama, kada je portal KoSSev objavio vest na osnovu izveštaja iz policije o mom slučaju. U komentarima je pisalo da sam lažov, migrant i to me je posebno zabolelo i povredilo.

Na kraju, želim da kažem da to nije istina. Ja jesam Sirijac, iz države sa velikom kulturom i istorijom. Istovremeno sam i državljanin Srbije, a za to imam i dokaznu dokumentaciju.

Ja sam 40 godina radio ovde, sa vama, u srpskom zdravstvu. Lečio sam decu mojih sugrađana. Ovde sam zasnovao porodicu i proveo verovatno i više od polovine svog života. Ceo me grad poznaje. Zar tako da mi se vrati?", navodi se u pismu penzionisanog pedijatra.

(Telegraf.rs)

Video: Milena je mama prevremeno rođenih bliznakinja: Od prvog dana hrani ih svojim mlekom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA