Vreme čitanja: oko 2 min.

Maša se ponadala da će konačno naći stan u Beogradu, ali je prevarena: "Video kolica i pojavila se nova osoba"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova devojka imala je samo nekoliko uslova za pronalazak novog doma i to jer je korisnik invalidskih kolica

  • 1
Maša Stojković Foto: Privatna arhiva

Maša Stojaković (21) iz Bora završila je master na Pravnom fakultetu, zaposlila se kao pripravnik u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, ali još uvek živi u studentskom domu. Nažalost, ovoj pametnoj i lepoj devojci, niko ne želi da izda stan jer koristi invalidska kolica.

Kako je Telegraf.rs već pisao, Maša je skoro objavila oglas kako je krenula u potragu za stanom. I sama je navela da joj nije hitno jer joj je mesto za život potrebno od jeseni, ipak, kao i svaka odgovorna osoba, krenula je da traži ranije. Dve nedelje nakon objavljivanja oglasa, Maša je podelila poražavajuće vesti -  ne samo da joj se niko nije javio, već je i prevarena.

- Dve nedelje kako sam objavila oglas da tražim stan. Niko mi se nije javio. Osim jednog čoveka 11.7, koji u stvari nije ukapirao da sam ja korisnik invalidskih kolica, kada je sa istim bio upoznat - pojavila se osoba kojoj je obećao da nikom neće izdati stan dok ga on ne vidi. 5 dana me je držao u neizvesnosti, a danas sam obaveštena da je stan izdat toj osobi. Ističem, on se meni javio da izdaje stan. Pa se iz ovog javlja pitanje: Nema stanova ili me stanodavci neće?? - pita se Maša u svojoj objavi na Fejsbuku.

Podsetimo, ova devojka imala je samo nekoliko uslova za pronalazak novog doma i to jer je korisnik invalidskih kolica.

- Moji uslovi su da zgrada ima ravan prilaz i lift i tuš kabinu u kupatilu. No, niko se nije javio na oglas, zvala sam jednu agenciju, ali su mi rekli kako će javiti za taj jedan stan. Nisu se javili, onda sam ponovo zvala i rekli su kako vlasnici imaju neke druge ljude koji su se najavili. Iskreno, u pitanju sam ja, a ne nešto drugo, ljudi su puni predrasuda. Niko ne shvata da ja, uprkos što se krećem uz pomoć kolica, sam pre svega samostalna devojka koja radi i studira. Moram da naglasim i da sam spremna na cenu kirije do 400 evra - priča Maša u nadi da će naći svoj kutak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    16. jul 2023 | 08:40

    Lična imovina je neprikosnovena, svako ima pravo da svoj stan izda kome hoce/ne izda nikome/proda za mastan kes/pokloni svalerki... Nije vise ovo komunizam da padamo na tuzne price i jao, kuku lele... Gospodjici pravnici sve najbolje, deluje pristojno, ali, realno, dve su opcije - da pojaca kiriju barem za 50% od trzisne ili da kupi svoj stan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA