Vreme čitanja: oko 1 min.

Carinici ulovili san svake žene vredan 8.500 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, ukoliko putnik na sebi ili u prtljagu nosi nakit za koji se ne može smatrati da je u upotrebi, dužan je to da prijavi, kako se ne bi našao u prekršaju

  • 0
Prsten FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRAVA CARINA

Carinici su 14. jula na Aerodromu "Nikola Tesla", u ručnom prtljagu jednog putnika pronašli nov dijamantski prsten, čija je vrednost procenjena na 8.500 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen strani držaljanin, koji je doputovao letom iz Njujorka.

Rentgenskom, a potom i detaljnom kontrolom, u njegovom ručnom prtljagu pronađen je prsten od belog zlata sa tri dijamanta, u originalnom pakovanju francuske robne marke ''Mešika''.

Kako putnik nije posedovao račun, vrednost prstena je utvrđena na zvaničnom sajtu proizvođača. Uprava carine podseća da se ličnim smatra onaj nakit koji se nosi na sebi ili u prtljagu, za koji se može smatrati da je u upotrebi.

Međutim, ukoliko putnik na sebi ili u prtljagu nosi nakit za koji se ne može smatrati da je u upotrebi, dužan je to da prijavi, kako se ne bi našao u prekršaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA