Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovi dani do kraja sedmice doneće snažne oluje, čak i grad: Koji predeli Srbije će biti najugroženiji?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Današnji dan doneo je Srbiji tek malo ugodnije temperature

  • 1
Srbija upozorenje grmljavina padavine Foto-kolaž: Pixabay, Shutterstock

Današnji dan doneo je Srbiji tek malo ugodnije temperature, pa su one za koji stepen bile niže u odnosu na jučerašnji dan, pri čemu se danas i lakše disalo. Dodatno blago osveženje donosio je i pojačan severozapadni vetar.

Pred nama je još jedna tropska noć, a minimalna temperatura vazduha u Beogradu ni ove noć neće se spuštatai ispod 24°C.

Veoma toplo vreme nastaviće se i u sredu. Očekuje se pretežno sunčano, na severu uz nešto više oblaka.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura od 18 do 24°C, maksimalna dnevna od 33°C na severozapadu do 39°C na jugoistoku Srbije.

Krajem dana u severozapadnim, a tokom večeri i noć širom sevrne, zapadne i centralne Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo da padne i preko 30-40 mm kiše po kvadratnom metru, a samo nekoliko kilometara dalje moglo bi proći i bez kapi kiše.

Najveća opasnost od snažnih grmljavinskih oluja očekuje se u delovima Vojvodine, u delovima Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja, Podrinja, Kolubarsakog i Braničevskog okruga i na širem području Beograda.

U četvrtak će osvežiti, a uz promenljivo oblačno vreme, lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ujutro i pre podne u severnim i centralnim predelima, pri čemu bi se ti grmljavinski sistemi premeštali ka istoku.

Maksimalna temperatura biće u većem delu Srbije od 28 do 32°C, u Beogradu do 30°C. Na jugu Srbije biće i dalje sunčano i vrelo, maksimalna temperatura i do 36°C.

U petak pono toplije i sunčano, ali krajem dana i tokom noći do severa se ponovo očekuje oblačnost sa pljuskovima i grm ljavinom, uz opasnost od grmljavinskih nepogoda.

Maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C.

U subotu u severnim, cemtralnim i zapadnim predelima Srbije biće promenljivo oblačno i osetno svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz grmljavinske oluje. U ostalim predelima biće sunčano, na jugu i istoku vedro i vrelo.

Maksimalna tempertatura biće od 26°C na severozapadu do čak 40°C na jugoistoku Srbije.

U nedelju u svim predelima sunčano i ugodno vreme, uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 30°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA