Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Pavle Bihali posle navoda da je tražena zabrana Levijatana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bihali dodaje da je rad Republičkog javnog tužilaštva i Ustavnog suda javan

  • 4
Levijatan Foto: Levijatan

Nakon pisanja pojedinih medija da je Republičko javno tužilaštvo zatražilo zabranu desničarskog pokreta "Levijatan" oglasio se Pavle Bihali koji je na njegovom čelu, i napomenuo da je uputio zvančan zahtev tužiocu i Ustavnom sudu za dostavu informacije da li je i kada pokrenut postupoak, kao i koji je broj predmeta.

- Apropo navoda u svim medijima a u svojstvu ovlašćenog lica u Pokretu Levijatan uputio sam zvaničan zahtev i Republičkom javnom tužiocu i Ustavnom sudu za dostavu informacije da li je i kada pokrenut postupak o kome mediji pišu i ako je pokrenut koji je broj predmeta. Do danas traženu informaciju nisam dobio, niti su u pisarnici Ustavnog suda, pronašli broj predmeta. Za sve ostale navode postoje odluke nadležnih organa koje demantuju sve iznete činjenice, a da li će sadržinu tih odluka i kada biti prezentovana javnosti, odlučiće advokati, kao i o podnošenju tužbe protiv medija koji su iznelii netačne i senzacionalističke navode - navdeo je on.

Bihali dodaje da je rad Republičkog javnog tužilaštva i Ustavnog suda javan.

- Rad Republičkog javnog tužilaštva i Ustavnog suda je javan te nema potrebe da o tome govore nekakvi "neimenovani izvori" već portparoli zvaničnim saopštenjuma. Nijedan mediji se na to nije pozvao - napominje on.

Podsetimo, pokret "Levijatan" nastao je još 2015. godine koji je funkcionisao iza paravana grupe koja navodno spasava ugrožene životinja.

Ubrzo su privukli pažnju na društvenim mrežama svojim objavama protiv zlostavljanja životinja. Članovi ovog pokreta fotografisali su se u fantomkama i objavili sliku na društvenim mrežama uz preteću poruku za one koji povređuju životinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    29. jul 2023 | 12:43

    Sam amblem ovog udruženja nije životinjska šapa nego ručno oruđe za tuče koje koriste kriminalci,to pokazuje mnogo o idejama ovih ljudi.

  • Pa

    29. jul 2023 | 19:18

    Da spasavaju zivotinje tacno je ,mucitelji zivotinja ih se plase ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA