≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska postavila most preko Velikog bačkog kanala: Spojili Apatin i Sombor

Vreme čitanja: oko 1 min.

Most je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, dužine je 30 metara i ukupne nosivosti 60 tona

  • 0
Vojska postavila most preko Velikog bačkog kanal Foto: mod.gov.rs

Pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije postavili su pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor.

- Most je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, dužine je 30 metara i ukupne nosivosti 60 tona, a moći će da ga koriste pešaci, motociklisti i putnička motorna vozila - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da nakon neophodnih provera i postavljanja signalizacije, most je predat na eksploataciju Zapadnobačkom upravnom okrugu, a o njegovom održavanju i sigurnosti staraće se inžinjerijska radna grupa koju čine pripadnici Rečne flotile.

- Oni će na mostu dežurati dvadeset i četiri časa dnevno i biti zaduženi za regulisanje saobraćaja, navođenje vozila, dotezanje sajli i kontrolu spojnica. U toku priprema za realizaciju aktivnosti, prevoženja plovnih članaka i postavljanja mosta realizovana su uvežbavanja profesionalnog sastava Rečne flotile pontonirske specijalnosti, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost za izvršavanje namenskih zadataka - navodi se u saopštenju.

Pontonski most će biti u funkciji do završetka radova na rekonstrukciji obližnjeg mosta na regionalnoj saobraćajnici, a Vojska Srbije je njegovim postavljanjem olakšala život meštanima ovog kraja, koji više neće morati da koriste alternativne pravce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA