Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisani ugovori između Ministarstva turizma i omladine i lokalnih samouprava za realizaciju 41 projekta

Vreme čitanja: oko 1 min.

41 projekat u cilju unapređenja života mladih kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou

  • 0
Opština Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

U Palati Srbija danas su potpisani ugovori između Ministarstva turizma i omladine i lokalnih samouprava za realizaciju 41 projekta u cilju unapređenja života mladih kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou.

Ispred Gradske opštine Palilula potpisivanju su prisustvovali predsednik opštine Miroslav Ivanović i član Veća opštine Aleksandar Karadžić.

Konkurs je usmeren na razvijanje mehanizama koji, između ostalog, pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, kao i na opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Opština Palilula Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Ministar turizma i omladine Husein Memić, prilikom potpisivanja ugovora, naglasio je da Ministarstvo turizma i omladine podržava sve subjekte omladinske politike, ali da je neophodno i da jedinice lokalne samouprave povećaju ulaganja u aktivnosti za mlade i prostore za mlade. On je istakao da je deo konkursa ove godine opredeljen na opremanje omladinskih klubova i prostora za mlade, i da je poseban fokus bio na podršci novootvorenim kancelarijama za mlade i kancelarijama za mlade u manje razvijenim područijima. Ministarstvo turizma i omladine je za konkurs za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA