Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska Srbije pomaže građanima Slovenije u otklanjanju posledica poplava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici Vojske Srbije tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana

  • 3

Pripadnici Vojske Srbije, koji su prošle nedelje upućeni u Sloveniju, svakodnevno su angažovani na realizaciji različitih zadataka kako bi pomogli građanima ove zemlje u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Naš kontingent težišno je angažovan na severoistoku zemlje u najteže pogođenim oblastim - Koruškoj i Štajerskoj, gde su, usled poplava i klizišta, prekinute putne komunikacije i otežano snabdevanje stanovništva osnovnim životnim potrepštinama", navodi Ministarstvao odbrane.

Kako je precizirano, letačke posade helikoptera Mi-17 i H-145M, ojačane pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije, realizuju vazdušni transport spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala, provodeći u vazduhu više od osam časova dnevno.

"Istovremeno u ugroženim područjima inžinjerijska radna grupa izvodi radove na raščišćavanju i popravci oštećenih puteva i sanaciji mnogobrojnih klizišta, dok pripadnici ABH službe Vojske Srbije realizuju biološku dezinfekciju puteva, zemljišta i objekata, uz upotrebu auto-cisterni i savremenih uređaja za dezinfekciju", kaže se u saopštenju.

Pripadnici Vojske Srbije tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana, koji našim vojnicima iskazuju zahvalnost za pruženu pomoć i požrtvovan rad na stvaranju uslova za normalizaciju života. Učešćem u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Sloveniji, ističe Ministarstvo, Vojska Srbije pokazuje spremnost i obučenost da u kratkom roku reaguje radi pružanja pomoći u područjima pogođenim elementarnim nepogodama, ne samo u zemlji već i u regionu.

Kako se navodi, na taj način, potvrđuje se i opredeljenost Srbije za jačanje regionalnih odnosa i saradnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. avgust 2023 | 06:00

    Pomozite prvo Srbiji ,jos je drveca ne sklonjeno......

  • Kiki

    16. avgust 2023 | 10:22

    Samo nek se paze provokacija pa da ih ne optuze za kradje ili nesto slicno

  • Bole

    16. avgust 2023 | 07:31

    Bravo. Cestitam. Vise volim da pruzam pomoc nego da primam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA