Vreme čitanja: oko 1 min.

Novcem od naplaćenih kazni spremaju novu meru za bahate vozače: Sjajan potez jedne opštine u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na više lokacija biće montirani usporivači brzine

  • 2
Put Ivanje, Prijepolje Foto: RINA

Zbog brze, nesavesne vožnje i radi sigurnosti velikog broja dece i ljudi koji se kreću, kroz jedno od najvećih prijepoljskih naselja, na više lokacija biće montirani usporivači brzine.

Novcem naplaćenim od saobraćajnih kazni, lokalna samouprava finansiraće postavljanje ležećih policajaca u naselju Ivanje.

Predsednik opštine, Drago Popadić, kaže da se u Ivanje već duže vreme nije ulagalo te da će ta praksa biti promenjena.

- Već duže vreme u Ivanje se ništa ne ulaže. Sada smo rešeni da to promenimo. Raspisali smo nabavku za postavljanje javne rasvete na dva kraka od škole prema glavnom putu. U dogovoru sa mesnom zajednicom postavićemo na dva ili tri mesta ležeće policajce, što će doprineti bezbednijem kretanju meštana, a naročito dece”, navodi Popadić za agenciju RINA.

On navodi, da će najznačanija investicija za Ivanje biti izgradnja kanalizacione mreže, koja se realizuju u okviru projekta „Čista Srbija“.

„Izrada projektno tehničke dokumentacije je pri samom kraju. Očekujemo do kraja avgusta da bude gotova. Nakon toga ćemo ministarstvu građevinarstva da uputimo dopis da odobri sredstva za izgradnju kanalizacione mreže u Ivanju, jer nam je to prioritet u ovom naselju”, zaključuje predsednik opštine Drago Popadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    15. avgust 2023 | 10:59

    Ne kazem da bezbednost nije bitna ali na podruciju opstine nedostaju mnogo vaznije stvari. Lako je postaviti lezece policajce .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA