≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo drugi krug male mature: Osmaci danas polagali srpski

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 21. avgusta

  • 0
testovi srpskog jezika, mala matura Foto: Telegraf, Shutterstock

Test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polagalo je 164 učenika osmog razreda.

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu, realizuje se 16, 17. i 18. avgusta 2023. godine.

Danas su test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika na završnom ispitu polagali učenici osmog razreda koji iz različitih objektivnih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku, njih 164. Sutra će polagati test iz matematike, a u petak 18. avgusta treći test iz predmeta po izboru.

Takođe, polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu, polagali su danas završni ispit, njih 95, polaganjem jednog testa.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 21. avgusta, dok se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši neposredno u školi, u četvrtak i petak, 24. i 25. avgusta 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA